Toto komt naar België

Recent werd het 35-jarige bestaan van de Amerikaanse band Toto gevierd met een reeks uitzinnige concerten wereldwijd. Ook in Brussel werd het toen een groot feest. Neem de klassiekers “Africa” en “Rosanna”, wie kent ze niet? En ook grote hits als “I’ll be Over You”, “Stop Loving You”, “Pamela” en “Hold the Line” kwamen voorbij in Vorst Nationaal.

Hoe het begon voor Toto

De oorspronkelijke bandleden vonden elkaar op de high school en tijdens studiosessies in Los Angeles. Alle bandleden waren al ervaren studio artiesten die hun weg goed kenden in de wereld van de muzieklabels waardoor ze hun reputatie al verdiend hadden vooraleer ze samen een rock band vormden in 1977. Dit was op zich vrij uniek omdat de meeste andere bands eerst gingen touren in de clubs vooraleer ze een platencontract aangingen. Toto was dan ook meteen een van de meest geboekte groepen vanaf hun beginjaren. Toto, bestaande uit Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro, Joseph Williams, Simon Philips en Nathan East, komen binnekort het publiek bekoren op Rock Zottegem.

Een half dozijn Grammy Awards later…

Maar liefst zes Grammy Awards heeft Toto in de wacht gesleept met hun top hits en de opname in de Hall of Fame is dan ook niet meer dan geheel terecht.

Toto is het voorbeeld van vele hedendaagse artiesten

Toto’s eigen producties, maar ook samenwerkingen met grootheden uit de muziekindustrie zoals Michael Jackson, Stevie Wonder, Miles Davis, Aretha Franklin, Elton John, Pink, Paul McCartney, Santana en Lionel Richie, hebben duidelijk een stempel gedrukt op de muziekstijlen van vele hedendaagse artiesten.

… en meer

Toto was niet alleen emblematisch voor de muziek van de jaren 70 en 80 maar produceerde ook muziek voor de science fiction film ‘Dune’ van David Lynch uit 1984 en ze speelden de ‘Prophecy Theme’, gecomponeerd door Brian Eno. Binnenkort komt hun nieuw album uit.

En nu naar … Rock Zottegem !

Of het nu om pop, rock of wegdroommuziek gaat, Toto weet de weg en op vrijdag 10 juli 2015 leidt die weg naar Rock Zottegem. Geniet van een “An Evening with Toto” – een avond met Toto.

Voor info en tickets: www.rock-zottegem.be