GL-500x300_zwart

Béjart Ballet Lausanne

Na hun triomfantelijke terugkeer met 'Wien, Wien, nur du allein' in het Koninklijk Circus in Brussel in maart 2024, kondigt het gerenommeerde Béjart Ballet Lausanne al meteen hun terugkeer aan naar deze locatie: van 7 t.e.m. 10 mei 2026!

Praktisch

Bekijk hieronder alle data 

Tickets voor Béjart Ballet Lausanne 2026

07 / 05

Koninklijk Circus
Brussel
20u00

08 / 05

Koninklijk Circus
Brussel
20u00

09 / 05

Koninklijk Circus
Brussel
20u00

10 / 05

Koninklijk Circus
Brussel
14u30

Informatie

Sinds zijn oprichting in 1987 heeft het Béjart Ballet Lausanne een prominente positie verworven binnen de wereld van de choreografie. Ook na het overlijden van Maurice Béjart in 2007 blijft het gezelschap zijn artistieke uitmuntendheid handhaven.

Maurice Béjart wilde de wereld van de dans altijd al openstellen voor een breed publiek. Gedreven door ditzelfde doel,  treden de BBL-dansers over de hele wereld op. Het Béjart Ballet Lausanne is één van de zeldzame balletgezelschappen die in staat is grote zalen te vullen zoals de NHK Hall in Tokio, het Kremlin State Palace in Moskou, het Odeon van Herodes Atticus in Athene, het Palais des Congrès in Parijs, Vorst Nationaal in Brussel en de ijsbaan van Malley-Lausanne.

Sinds 2007 heeft de artistieke leiding van het Béjart Ballet Lausanne het repertoire van het gezelschap behouden en verder ontwikkeld. De kern hiervan wordt gevormd door het werk van Maurice Béjart, met emblematische choreografieën zoals De Lentewijding, Bolero, Beethovens Negende Symfonie en Le Presbytère n’a rien perdu de son charme, ni le jardin de son éclat, en andere stukken die het BBL het publiek helpt herontdekken, zoals Piaf en De Toverfluit. Daarnaast hebbben ook gastchoreografen zoals Alonzo King, Tony Fabre, Christophe Garcia, Giorgio Madia, Yuka Oishi en Julio Arozarena bijgedragen aan de creatieve ontwikkeling van het Béjart Ballet Lausanne.

Het gezelschap, trouw aan zijn roeping, brengt het werk van Maurice Béjart tot leven en blijft tegelijkertijd een ruimte voor creatie.

Meer informatie over het programma volgt nog.

Mis hun terugkeer naar het Koninklijk Circus niet, van 7 t.e.m. 10 mei 2026 in het Koninklijk Circus! Tickets gaan in verkoop vanaf woensdag 27 maart om 10 uur via www.gracialive.be

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

TELENOVA

TELENOVA

UUHAI

UUHAI

City Morgue

City Morgue