GL-500x300_zwart

Thievery Corporation

Na een reeds uitverkocht concert in de AB in 2019, komt Thievery Corporation terug naar ons land voor een niet te missen concert! Op 26 juni staan ze in de Ancienne Belgique in Brussel.

Praktisch

Thievery Corporation

Na een reeds uitverkocht concert in de AB in 2019, komt Thievery Corporation terug naar ons land voor een niet te missen concert! Op 26 juni staan ze in de Ancienne Belgique in Brussel.

Praktisch

Informatie

Met een muziekcarrière van reeds vijfentwintig jaar in hun genre-uitdagende elektronische stijl, zijn Thievery Coproration’s basisprincipes van ‘DIY’ en inclusie belangrijke thema’s geworden in de conversaties van vandaag de dag. Na een tiental veelgeprezen albums, remix LP’s, concertopnames en meer dan 2 decennia aan live optredens, waarmee ze een publiek van over de hele wereld entertainen, is Thievery Coporation’s muziek en boodschap relevanter en belangrijker dan ooit. Na een reeds uitverkocht concert in de AB in 2019, komen ze terug naar ons land voor een niet te missen optreden op 26 juni 2024 in de Ancienne Belgique in Brussel!

Hun onafhankelijkheid is een van de belangrijkste factoren die ervoor gezorgd heeft dat Thievery Corporation zo een lange en succesvolle carrière heeft kunnen uitbouwen. Terwijl het hun gezamenlijke liefde voor Braziliaanse muziek was die co-founders Rob Garza en Eric Hilton hebben samengebracht, was het de lokale punk scene die uiteindelijk hun koers bepaalde. “Being independent enabled us to be here for 25 years. Never having a boss or needing someone’s approval, we’ve always said what we needed to say with no filter.”

En net door het vermijden van een filter waren Garza en Hilton in staat om hun brede muzikale inspiratie uit te diepen en zo één van de meest unieke oeuvres te creeëren in de elektronische muziek, waarin ze verschillende internationale culturele stijlen op een respectvolle manier incorporeerden. Men refereert niet naar Thievery Corporation als “World Music”, maar we kunnen wel zeggen dat hun muziek en mentaliteit een globale dimensie heeft en hun tijd ver vooruit gaat.

Wanneer het om hun live concerten gaat, vermijdt Thievery Corporation de typische electronic dance clichés. Dat je zal dansen, zweten en je handen in de lucht zal zwieren, ja dat is zeker! Maar hun concerten zijn meer dan dat: het zijn echte ‘performances’ met een geweldige groep muzikanten en een scala aan zangers van verschillende culturen. Hierdoor is elke show uniek. “Our shows are VERY live, lots of energy, the com- bination of multiple instruments and singers that take you on a musical journey,” says Garza. “We have a sitar player, songs are in different languages – it’s a multicultural experience, people connect to the band and to each other, it’s beautiful.”

Wanneer Rob Garza en Eric Hilton terugblikken op hun carrière, erkennen ze dat wat elk van hen drijft misschien anders is, maar de mix van persoonlijkheden, muziek, culturen en ervaringen heeft iets heel bijzonders teweeggebracht. Door culturele diversiteit te omarmen, heeft Thievery Corporation een nalatenschap weten te creeëren dat nog steeds groeiende is. En hun muziek zal ook de volgende generatie luisteraars blijven beïnvloeden voor internationale culturele muziekstijlen.

Gekend om hun unieke live optredens, wordt het concert van Thievery Corporation op 26 juni in de Ancienne Belgique te Brussel, er een dat je niet wilt missen!

De algemene ticketverkoop start deze vrijdag, 16 februari om 10u op www.gracialive.be.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

TELENOVA

TELENOVA

UUHAI

UUHAI

City Morgue

City Morgue