GL-500x300_zwart

Sam Fischer

Op vrijdag 24 mei 2024 komt Sam Fischer, de Australische singer-songwriter en TikTok-sensatie, naar de KAVKA Oudaan in Antwerpen voor een intiem concert dat je niet wilt missen!

Praktisch

Sam Fischer

Op vrijdag 24 mei 2024 komt Sam Fischer, de Australische singer-songwriter en TikTok-sensatie, naar de KAVKA Oudaan in Antwerpen voor een intiem concert dat je niet wilt missen!

Praktisch

Informatie

Ondanks het feit dat hij al nummers schreef voor artiesten als Demi Lovato, Keith Urban, Ciara, Cian Ducrot en Cat Burns, en wereldwijd succes boekte met de virale TikTok-hit ‘This City’, is Sam’s debuutalbum ‘I Love You Please Don’t Hate Me’ zijn eerste uitgebreide oeuvre. Het is een compilatie van nummers die hij in de loop van zijn carrière heeft geschreven en het gemeenschappelijke thema is zijn relatie met zichzelf – die soms beladen is geweest. “De naam van het album is een goede samenvatting van wat er komen gaat,” legt hij uit.

Sam groeide op op een boerderij buiten Sydney en verhuisde later met zijn ouders naar de stad. Hij begon op driejarige leeftijd viool te spelen en later saxofoon. Op zijn twaalfde schreef hij zijn eigen muziek en op zijn 18e  won een beurs voor het prestigieuze Berklee College of Music in Boston.

Na zijn afstuderen verhuisde Sam naar LA om te proberen het te maken als zanger en songwriter. Maar het was moeilijker dan gedacht en hij had moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. In 2018 bracht hij als laatste ultieme poging om artiest te worden zelf zijn EP ‘Not A Hobby’ uit, met daarop het nummer ‘This City’, waarin hij zijn moeilijkheden in LA documenteerde. Dat nummer veranderde zijn leven compleet.

Begin 2019 ging het nummer van 4000 streams per dag op Spotify naar 10.000 en later naar 60.000. Binnen enkele maanden vroeg Lewis Capaldi hem als support act voor de Amerikaanse tak van zijn tournee, waarna Spotify ‘This City’ op hun Pop Rising-afspeellijst zette. Het nummer streamde toen al 4 miljoen keer per week en staat nu op meer dan een miljard.

In oktober van datzelfde jaar kreeg hij een telefoontje van RCA Records in het Verenigd Koninkrijk, dat hem nog geen 48 uur later een platencontract aanbood. RCA bracht ‘This City’ opnieuw uit en er waren grootse plannen om het te promoten, waaronder een tour met Niall Horan in de VS, maar toen sloeg de pandemie toe. Dat stopte hem echter niet, en dus begon hij aan een promotietour vanuit zijn appartement in LA, waaronder een optreden op afstand bij Jimmy Kimmel Live! Daarnaast trad hij ook op in The Late Late Show met James Corden en The Ellen Show. Sindsdien heeft hij ook een single opgenomen met Demi Lovato, ‘What Other People Say’ (2021).

Sam is geen vreemde op het gebied van samenwerkingen. In 2020 bracht hij zijn ‘These Citie’s EP uit met artiesten als Anne-Marie en Kane Brown en in 2021 schreef en speelde hij mee op Sam Feldts dancetrack ‘Pick Me Up’. Op zijn debuutalbum is Amy Shark te horen op ‘High On You’, terwijl zijn goede vriendin Meghan Trainor opduikt op ‘Alright’.

Sam kijkt ernaar uit om weer live voor publiek op te treden. “Ik sta te springen om zoveel mogelijk te toeren. En me uit de naad te werken om de wereld te laten zien wie ik ben en wat ik kan als artiest.”

Op vrijdag 24 mei komt Sam Fischer naar de KAVKA in Antwerpen voor een intiem concert dat je niet wilt missen! Tickets zijn te koop via www.gracialive.be.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

Lil Tjay

Lil Tjay

Bob Dylan

Bob Dylan

Judeline

Judeline