GL-500x300_zwart

Pasión de Buena Vista

Na de succesvolle passage in Brussel in januari 2024, komt ‘Pasión de Buena Vista‘, het Cubaans spektakel dat al meer dan 800.000 bezoekers aantrok in meer dan 35 landen, in 2025 naar Vlaanderen: op 29 januari 2025 in Capitole Gent!

Praktisch

Pasión de Buena Vista

Na de succesvolle passage in Brussel in januari 2024, komt ‘Pasión de Buena Vista‘, het Cubaans spektakel dat al meer dan 800.000 bezoekers aantrok in meer dan 35 landen, in 2025 naar Vlaanderen: op 29 januari 2025 in Capitole Gent!

Praktisch

Informatie

Samen met de uitzonderlijke Buena Vista Band, getalenteerde achtergrondzangers, de indrukwekkende dansformatie El Grupo de Bailar en meer dan 150 op maat gemaakte kostuums, brengt ‘Pasión de Buena Vista’ een unieke show die je meeneemt doorheen de straten van het Caribische eiland: Ervaar de ongeëvenaarde Cubaanse levensvreugde en ontdek de prachtige stemmen van Cuba, op 29 januari 2025 in Capitole Gent! !

Als er één ding is om de Cubaanse mentaliteit op zijn best uit te drukken, dan is het wel muziek en dans: Muziekstijlen als de Rumba, de Mambo, de Cha Cha Cha en de Salsa, hebben vandaag de dag wereldwijd bekendheid gekregen. Percussies en claves waren oorspronkelijk de enige instrumenten, maar vandaag de dag hebben gecommercialiseerde versies van de Rumba en andere modieuze dansen zoals de Mambo zich verder ontwikkeld door het toevoegen van andere melodische instrumenten.

‘Pasión de Buena Vista’ brengt het hele scala aan Cubaanse muziek en dans en brengt zo de vitaliteit en het temperament van Cuba over op het publiek

De ‘Son’, een uitwisseling tussen zangers en koor begeleid door de Spaanse en Latin tres gitaar, is verreweg de populairste Cubaanse muziekstijl: De complexe, polyritmische combinatie van tonen, klinkt in eerste instantie voor Europese oren als een perfecte chaos, maar het gedefinieerde en unieke geluid zal het publiek snel betoveren. De “Danzon” is lange tijd afgewezen door de Cubaanse bovenklasse, maar is tegenwoordig de populairste dansstijl in Cuba en de oorsprong van de Cha Cha Cha. Reizende liedjesschrijvers gebruikten de ‘Trova’ om mooie maar trieste ballades te zingen. In tijden van revolutie veranderden de teksten thematisch en werden ze gebruikt voor propaganda, maar later keerden de muzikanten terug naar de oorspronkelijke inhoud.

De ‘Buena Vista’ -Band wordt gevormd door een verscheidenheid aan zeer bekwame muzikanten en talenten uit Cuba

Naast verschillende percussie-instrumenten, zoals drums, timbalen en conga’s, zijn er ook veel blaasinstrumenten zoals trombone en trompet. Bas, piano en de typische Latijns-Amerikaanse tres-gitaar maken het geheel compleet. Deze live band wordt begeleid door getalenteerde achtergrondzangeressen die tijdens de show ook als solisten hun unieke stem laten horen.

De dansformatie ‘El Grupo de Bailar’ uit Havana, Cuba, bestaat uit een aantal eersteklas dansers die hun talent hebben bewezen in traditionele dansshows in Havanna

Een hoge mate van discipline en professionaliteit kenmerken de groep, wat slechts één van de redenen is waarom zij is uitgekozen om de show “Pasión de Buena Vista” te ondersteunen. De dansformatie voegt Cubaans temperament en vitaliteit toe aan de show en inspireert het publiek.

Zwoele ritmes, delicate dansen, exotische schoonheden en onvergetelijke melodieën zullen op 29 januari 2025 zorgen voor een onvergetelijke Cubaanse nacht in Capitole Gent! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april om 10u via www.gracialive.be

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

NATHY PELUSO

NATHY PELUSO

Karen Damen

Karen Damen

Willy Sommers

Willy Sommers