GL-500x300_zwart

concertnews

Béjart ballet lausanne

HET gerenommeerde balletgezelschap KOMT IN 2025 TERUG NAAR ANTWERPEN... EN IN 2026 KEERT HET VOOR DE 30STE KEER TERUG NAAR BRUSSEL

Van 8 t.e.m. 10 mei 2025 komt het gezelschap met ‘Ballet For Life’ naar de Stadsschouwburg in Antwerpen, na hun succesvolle passage in 2023.

Van donderdag 8 t.e.m. zaterdag 10 mei 2025 zal het balletgezelschap in de Stadsschouwburg te Antwerpen het ‘Ballet For Life’, één van de populairste balletten van Maurice Béjart, opniew tot leven brengen. Gebracht op de muziek van Queen en Mozart en met kostuums gecreëerd door Gianni Versace.

Het ballet is een ode aan Freddy Mercury en Jorge Donn, een iconisch danser van Béjart, die beiden op 45-jarige leeftijd overleden aan AIDS. “Het wordt echter geen ballet over AIDS”, besloot Béjart, “maar over mensen die jong gestorven zijn”. Op de muziek van Queen en Mozart en in een choreografie van Maurice Béjart brengen de dansers, gekostumeerd door Gianni Versace, een ontroerend ballet dat gaat over jeugdigheid en hoop.

Wegens groot succes afgelopen week keert het Béjart Ballet Lausanne van 7 t.e.m. 10 mei 2026 terug naar het Konklijk Circus in Brussel.

Naar aanleiding van hun triomfantelijke terugkeer afgelopen week naar het Koninklijk Circus te Brussel met ‘Wien, Wien, nur du allein’ kondigt het gerenommeerde Béjart Ballet Lausanne al meteen hun terugkeer aan naar deze locatie: van donderdag 7 t.e.m. zondag 10 mei 2026. Het balletprogramma, dat opnieuw de innige verbondenheid tussen het werk van Béjart en de stad Brussel benadrukt, zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

De kern van Béjart Ballet Lausanne wordt gevormd door het werk van Maurice Béjart, met emblematische choreografieën zoals De Lentewijding, Bolero, Beethovens Negende Symfonie en Le Presbytère n’a rien perdu de son charme, ni le jardin de son éclat, en andere stukken die het BBL het publiek helpt herontdekken. Het gezelschap, trouw aan zijn roeping, brengt het werk van Maurice Béjart tot leven en blijft tegelijkertijd een ruimte voor creatie.

Koop nu je tickets voor het Béjart Ballet Lausanne : ​in 2025 in Antwerpen en in 2026 in Brussel via www.gracialive.be.

Laatst aangekondigd

Marti Pellow, de stem van Wet Wet Wet, komt na meer dan 10 jaar eindelijk terug naar België

Latin-sensatie Nathy Peluso komt naar Brussel voor haar allereerste eigen concert in ons land

Karen Damen is klaar om Vlaanderen te veroveren met haar humoristische ‘One Woman Show’