GL-500x300_zwart

concertnews

Music Bank // 20 april 2024

Op zaterdag 20 april 2024 komt Music Bank naar het Sportpaleis in Antwerpen met het beste van K-Pop!

Na een uitverkochte editie in Parijs vorig jaar met 35.000 bezoekers, komt The Music Bank World Tour in 2024 eindelijk naar België! Beleef het beste van Koreaanse muziek, geniet van de meest sensationele muziekshow op tv die al je zintuigen prikkelt, en bereid je voor op fenomenale optredens & adembenemende muziek gebracht door Zuid-Korea’s beste artiesten. Op zaterdag 20 april, live in het Sportpaleis in Antwerpen.

Tickets gaan in verkoop op woensdag 20 december om 16u op www.sportpaleis.be.

Music Bank World Tour is een wereldwijde live concerttour van het Zuid-Koreaanse muziekprogramma ‘Music Bank’ van de Korean Broadcasting System. De bekende tour doet podia wereldwijd daveren en brengt spectaculaire liveoptredens van verschillende K-popsensaties naar diverse locaties buiten Zuid-Korea. Sinds juli 2011 heeft The Music Bank World Tour al fans in verschillende steden in Azië, Europa en Latijns-Amerika weten te boeien, goed voor een wereldwijd live publiek van 250.000 toeschouwers!

Tomorrow x Together, beter bekend als TXT, is een Zuid-Koreaanse boyband bestaande uit vijf leden: Soobin, Yeonjun, Beomgyu, Taehyun & Huening Kai. Hun debuutalbum piekte op nummer één in de Gaon Album Chart en Billboard World Albums Chart en kwam later op nummer 140 binnen in de US Billboard 200, wat het tot het hoogst genoteerde debuutalbum van een mannelijke K-pop band maakte. Ze wonnen ook een Rookie of the Year-nominatie bij de 34e Golden Disc Awards en de 2019 Melon Music Awards, New Artist of the Year- Album bij de 9e Gaon Chart Music Awards en Best New Male Artist bij de 2019 Mnet Asian Music Awards.

STAYC is een zeskoppige meidengroep onder High Up Entertainment. Hun naam staat voor “Star To A Young Culture”. De groep bestaat uit zes leden: Sumin, Sieun, Isa, Seeun, Yoon en J. Sieun is bovendien een populaire actrice bekend van haar rollen in drama’s. Hun officiële fandomnaam is SWITH, wat meerdere betekenissen heeft – STAY WITH, STAYC WITH, SWEET. SWITH staat voor hoe fans bij STAYC blijven.

De leden van ONEUS komen oorspronkelijk uit verschillende trainee programma’s. Vandaag de dag bestaat ONEUS uit vijf leden: Seoho, Leedo, Keonhee, Hwanwoong en Xion.  ONEUS heeft twee betekenissen: De ene is dat de leden samenkwamen door de kracht die ze verzamelden van al hun fans. De andere betekenis symboliseert hun missie om mensen samen te brengen die samenwerken om één verenigde wereld te creëren. In het Koreaans kan “ONEUS” ook gespeld worden als “One Earth”.

ZEROBASEONE (ook wel afgekort tot ZB1) is de nieuwe 9-koppige jongensgroep van WAKEONE, gecreëerd door de survival show Boys Planet. De naam ZEROBASEONE werd voorgesteld door de kijkers van Boys Planet. De betekenis is “vanaf nul beginnen, eindeloze mogelijkheden vanaf nul” en het impliceert ook de toewijding van de leden om met hun fans hun weg als groep van nul naar één te delen.

Ze debuteerden officieel op 10 juli 2023 met het mini-album “Youth in the Shade” en verkochten vervolgens meer dan 2 miljoen exemplaren, waarmee ze een verkooprecord vestigden voor een K-pop debuutalbum. De groep maakte hun comeback op 6 november 2023 met hun tweede extended play “Melting Point”, met “Crush” als leadsingle.

RIZZE: De naam van de band is een afkorting van “Rise & Realize”, wat betekent “een team dat samen groeit en dromen waarmaakt”. De band bestaat uit 7 mannelijke leden met zowel vaardigheden als looks. Ze zijn volledig klaar om een nieuwe geschiedenis van de muziekindustrie te schrijven op basis van de persoonlijke sterktes van alle leden die ze als team bereiken. RIIZE creëert een uniek genre, namelijk Emotionele Pop, waarin ze verschillende emoties uitdrukken door middel van muziek. Als de “nieuwkomers in de emotionele popmuziek” zoeken ze empathie bij iedereen, waarbij ze inspiratie putten uit hun dagelijkse ervaringen die ze vervolgens verwerken in hun muziek. Het 3Q23 persbericht van SM Entertainment onthulde dat RIIZE begin 2024 twee singles zal uitbrengen, waaronder een Japanse.

Het festival belooft een onvergetelijke ervaring voor K-Pop liefhebbers, live in het Sportpaleis in Antwerpen. Bereid je voor op een ongelofelijke dag gevuld met het beste van K-Pop, op zaterdag 20 april!

Laatst aangekondigd

Karen Damen is klaar om Vlaanderen te veroveren met haar humoristische ‘One Woman Show’

Na bijna 10 jaar afwezigheid keert de iconische funk & soulgroep Tower of Power terug naar België

In januari 2025 komt Willy Sommers terug met 2 Nieuwjaarsconcerten: in Capitole Gent & CCHA Hasselt