GL-500x300_zwart

concertnews

Béjart Ballet Lausanne // Mei 2023

Na meer dan 10 jaar keert het Béjart Ballet Lausanne eindelijk terug naar Antwerpen!

Vorige week liet het Béjart Ballet Lausanne nog het beste van zichzelf zien in Het Koninklijk Circus in Brussel, en volgend jaar zal ook Antwerpen eindelijk het befaamde balletgezelschap kunnen bewonderen: Na meer dan 10 jaar afwezigheid, komt het Béjart Ballet Lausanne op 25, 26 en 27 mei 2023 eindelijk terug naar de Stadsschouwburg in Antwerpen!
Sinds de oprichting in 1987, is het Béjart Ballet Lausanne dé referentie geworden in de danswereld. Net zoals oprichter Maurice Béjart, streeft Gil Roman samen met zijn dansers ernaar om de wereld van ballet toegankelijk te maken voor een breed publiek over de hele wereld. Hun langverwachte terugkeer naar Antwerpen zal er dus één zijn die je niet wilt missen!
 
Aarzel zeker niet om je op onze Béjart Ballet Lausanne mailingslijst in te schrijven om op de hoogte te blijven van de allerlaatste nieuwtjes en aankondigingen!
 
————————
 
Over het programma

De creatie Tous les hommes presque toujours s’imaginent heeft haar titel te danken aan de Zwitserse schrijver Ludwig Hohl. De choreografie is volledig uitgewerkt op muziek van John Zorn, een van de invloedrijkste componisten binnen de hedendaagse Amerikaanse muziek. Het compacte en veelzijdige karakter van Zorns markante werken uit zijn beginjaren (midden 70’s), maar ook zijn lef en artistieke vrijheid zijn voor Gil Roman een onuitputtelijke bron van uitdaging en fascinatie. De artistiek directeur van het Béjart Ballet Lausanne verdiepte zich in Zorns omvangrijke repertoire van gelaagde composities en het universum dat de geniale multi-instrumentalist tussen 1990 en 2017 verkende. Stap voor stap, pas na pas en met een harmonie van bewegingen loodst Gil Roman zijn dansers over die dimensies heen …

In het tweede deel maakt de compagnie een reis doorheen het oeuvre van Maurice Béjart. De hommage Béjart fête Maurice is een compilatie van fragmenten uit verschillende balletten die als geheel de enorme verscheidenheid aan inspiratiebronnen van de grootmeester – van het Oosten tot Afrika – voor het voetlicht brengen. Het werk, een mix van verstrengelde pas de deux en passages uit grotere balletten, is opgevat als een lichtvoetige rapsodie, een feest, zelfs een ceremonie!

De voorstelling sluit af met Boléro, een ballet dat Maurice Béjart in 1961 creëerde op muziek van Maurice Ravel. Voor de hoofdrol – de Melodie – treedt ofwel een danseres ofwel een danser aan. Het Ritme wordt vertolkt door een groep dansers.

Laatst aangekondigd

Wegens grote vraag keert Party 101 met DJ Matt Bennett deze zomer terug naar Brussel

Het Béjart Ballet Lausanne komt in 2025 terug naar Antwerpen… en in 2026 keert het terug naar Brussel

Colombiaanse artiest en internationale superster JUANES komt voor de allereerste keer naar Antwerpen