GL-500x300_zwart

concertnews

DYSTINCT // 14 FEBRUARI 2024

Valentijnsdag wordt onvergetelijk: DYSTINCT verovert La Madeleine in Brussel op woensdag 14 februari 2024!

DYSTINCT is dé urban muzieksensatie van dit moment. Met ‘Ghazali’ – dat iedereen verleidde tijdens de laatste FIFA World Cup in Qatar – en ‘TekTek’ kreeg de Belg van Marokkaanse origine de hele wereld aan het dansen op wat nu zijn internationale hits zijn geworden. En dat is wel het minste wat we kunnen zeggen, want zijn liedjes – hij zingt grotendeels in het Frans en Arabisch, soms met een vleugje Engels, Nederlands of zelfs Spaans – worden over de hele wereld beluisterd door alle generaties, jong en oud.

DYSTINCT werd geboren in Antwerpen, België, waar hij opgroeide bij zijn artiestenvader die hem zijn liefde voor muziek doorgaf. Zijn eerste single ‘No Ring Ring’ in 2017 was meteen een groot succes. Sindsdien is de artiest niet meer gestopt. Zijn eerste album ‘Mon Voyage’, dat in 2021 uitkwam, werd binnen een week goud gecertificeerd. Het kwam meteen binnen in de hitlijsten in België, Nederland en Marokko. Enkele singles zoals ‘Ya lala’, ‘Boussa’ en ‘Habiba’ werden ook goud en platina gecertificeerd.

Terwijl hij op een uitverkochte internationale tournee is in juni 2023, kondigt DYSTINCT zijn tweede studioalbum ‘Layali’ (‘Mijn nachten’ in het Arabisch) aan. Het album werd al snel zijn succesalbum. In minder dan 3 maanden versloeg dit hit-album alle scores in Frankrijk, waar hij zijn eerste 3 SNEP-goudcertificeringen kreeg: ‘Business ft. Naza’, ‘TekTek ft. MHD’ en ‘Ghazali ft. Bryan MG’. Ghazali’ ging boven verwachting viraal, zelfs nog voor de release van ‘Layali’, met bijna 200 miljoen streams wereldwijd op alle platforms samen. Het ging rechtstreeks naar nummer 1 in de hitlijsten in twintig landen over de hele wereld. Op YouTube is de videoclip intussen al meer dan 80 miljoen keer bekeken.

Datzelfde jaar wordt DYSTINCT genomineerd bij de NRJ Music Awards als ‘Révélation Belge 2023’ en wint hij de prijs voor ‘Best Artist North Africa 2023’ bij de Trace Awards.

Dankzij zijn aanstekelijke melodieën en de verschillende talen waarin hij zingt, heeft DYSTINCT een zeer solide internationale fanbase opgebouwd die zich buiten de Marokkaanse diaspora heeft verspreid. De meeste van zijn fans komen uit Centraal-Europa -voornamelijk Frankrijk- en Noord-Afrika. Hij is erin geslaagd om zijn Marokkaanse muzikale invloeden perfect te mengen met muziek waarmee hij is opgegroeid, zoals urban muziek, Arabische muziek, afrobeat, kizomba en popmuziek. Zijn melodieuze stem, zijn buitengewone talent en zijn unieke samensmelting van Marokkaanse muzikale invloeden hebben hem tot de beste artiest van zijn generatie in zijn genre gemaakt.

DYSTINCT is momenteel terug in de studio om nieuwe nummers te schrijven, en begin 2024 vertrekt hij opnieuw op een wereld tournée door Noord-Amerika en Europa, met ook een stop in België: op woensdag 14 februari in La Madeleine in Brussel!

Tickets gaan op vrijdag 8 december om 12 uur in verkoop via www.gracialive.be.

Laatst aangekondigd

Karen Damen is klaar om Vlaanderen te veroveren met haar humoristische ‘One Woman Show’

Na bijna 10 jaar afwezigheid keert de iconische funk & soulgroep Tower of Power terug naar België

In januari 2025 komt Willy Sommers terug met 2 Nieuwjaarsconcerten: in Capitole Gent & CCHA Hasselt