TONY BENNETT

TONY BENNETT

Dit evenement is afgelopen

We aren’t likely to see a recording career like this again
(THE NEW YORK TIMES)

JUDY GARLAND…the epitome of what entertainers were put on earth for .Tony was born to take people’s troubles away ,even if it’s only for an hour .He loves doing it : he’s a giver.

TONY BENNETT verkocht wereldwijd miljoenen platen, en heeft tientallen platina en gouden platen op zijn naam staan. Dit is een muzikant die zijn publiek altijd diep weet te raken met zijn legendarische stem en charmante uitstraling. Op zijn palmares staan na 60 jaar onder andere 17 Grammy’s, waaronder de prestigieuze Lifetime Achievement Award. Zijn meest gekende nummers, zoals “Steppin’ Out With My Baby” en “I Left My Heart In San Francisco”, maken integraal deel uit van de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Hij staat te boek als de meest jongensachtige tachtiger ter wereld, en beleeft op deze iets rijpere leeftijd creatieve muzikale hoogdagen.

In augustus 2011 vierde TONY BENNETT zijn 85ste verjaardag met een nieuw album, Duets II. Hij schreef hiermee muziekgeschiedenis: Tony werd de oudste artiest ooit met een eerste plaats in de Billboard albumcharts. Op Duets II horen we onder andere Lady Gaga, Michael Bublé, Aretha Franklin, Mariah Carey en wijlen Amy Winehouse, wiens laatste opnamesessies voor dit project waren. “Duets II”, met producer Phil Ramone aan de knoppen, is de opvolger van “Tony Bennett Duets: An American Classic”, het best verkopende album in Bennett’s arsenaal en in 2006 winnaar van een Grammy. DUETS II ging met maar liefst twee Grammy’s aan de haal.

Sony Legacy heeft recent “Tony Bennet: THE CLASSICS” uitgebracht. Het album is een compilatie van de DUETS CD’s en bestaat verder ook uit een selectie van Tony Bennett’s favoriete solonummers.

TONY BENNETT, 17-voudige Grammy-winnaar, zal op maandag 22 september 2014 om 20.30 u in het Koninklijke Circus te Brussel optreden.