Sully Erna

Sully Erna

Dit evenement is afgelopen

De stem van Godsmack op Solo Tournee door Europa

Sully Erna, de stichter, zanger én gitarist van de Amerikaanse band Godsmack maakt zich klaar voor een Solo Tournee door Europa. Op 14 september krijgen zijn Belgische fans de kans om live van zijn solo albums te genieten. Naast zijn eigen werk beloofd Erna alvast ook enkele van zijn grootste Godsmack hits te brengen.

Jong geleerd, oud gedaan: Sully Erna leerde drummen toen hij nog maar drie jaar oud was. Op zijn elfde ontdekte hij dat hij in staat was om zichzelf puur op zijn gehoor een nummer aan te leren. Vanaf dat moment liet hij zijn muziekpartituren voorgoed achter zich. In het jaar 1993 tekende hij zijn eerste platendeal met zijn toenmalige band Strip Mind en brachten ze hun allereerste album uit. Niet lang daarna ging de band uit elkaar, maar niet getreurd want enkele jaren later was Erna alweer in de running voor een volgende grote doorbraak. Erna richtte de band Godsmack op in 1995, waarbij hij zelf de overgang maakte van drummer naar zanger. Drie jaar later kwam hun debuutalbum uit. Dit album werd onthaald met viervoudig platinum en katapulteerde Godsmack recht in de richting van rocksterrenstatus.

Naast het toeren en het creëren van albums met Godsmack, vond Sully Erna ook nog eens tijd om in zijn solo carrière te investeren. Zijn eerste album Avalon kwam uit in 2010, zijn tweede album Hometown Life in september 2016. Hometown Life werpt een wijde blik op de eclectische muzieksmaak van Erna.

“The people who have followed me and can appreciate it, I encourage them to explore. All my albums, including the ones with Godsmack are like musical journals, diaries of what I’ve gone through in my life at the time.”

“Ik moedig iedereen die me heeft gevolgd en mijn muziek apprecieert aan om al mijn albums te verkennen. Ze zijn stuk voor stuk muzikale dagboeken die verhalen over wat ik in mijn leven meegemaakt heb, alsook de albums die ik met Godsmack uitbracht.”

Op 14 september kan je deze multi-getalenteerde artiest live aan het werk te zien in La Madeleine Brussel! Mis deze kans niet!