Madeleine Peyroux

Madeleine Peyroux

02/12/2018 De Singel Antwerpen

Dit evenement is afgelopen

ANTHEM

Jazz-zangeres Madeleine Peyroux heeft een Franse naam en zingt vaak Frans repertoire, maar ze is een echte Amerikaanse singer-songwriter. Peyroux is een van die artiesten met een oude ziel – ten tijde van haar debuutalbum ‘Dreamland’ (1996) was ze pas 22 jaar, maar coverde ze met verve nummers van vooroorlogse iconen als Fats Waller, Bessie Smith en Billie Holiday. De publiciteitsschuwe Peyroux duikt af en toe onder en neemt dan haar oude beroep van straatmuzikant weer op, maar inmiddels is ze weer helemaal klaar voor de grote zalen.
Op 31 augustus verschijnt haar nieuwe album ‘Anthem’, een sobere en poëtische plaat met af en toe een filosofische knipoog naar de wereld van vandaag. Peyroux schreef de nummers tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2016 met een “constant stream of news” in het achterhoofd. Er staan ook twee covers op de plaat, Paul Eluard’s oorlogsgedicht ‘Liberté’ en Leonard Cohen’s monumentale ‘Anthem’, een soulvol meesterwerk dat alle verhalen van het album verbindt.
‘Anthem’ beleeft zijn Belgisch release-concert in deSingel, waarvoor Madeleine Peyroux zich laat begeleiden door vier uitstekende muzikanten: Andy Ezrin (keyboards), Aram Bajakian (gitaar), Paul Frazier (bas) en Graham Hawthorne (drums).

Het concert zal plaatsvinden in de rode zaal.

Tickets zijn beschikbaar door op bovenstaande button te klikken of via de site van De Singel www.desingel.be