JEFF ANGELL’S STATICLAND

JEFF ANGELL’S STATICLAND

OP 27 MEI IN KAVKA IN ANTWERPEN

Dit evenement is afgelopen

Jeff Angell’s Staticland zal op 27 Mei in Kavka in Antwerpen optreden.

Nadat hij in 2013 met Walking Papers het voorprogramma verzorgde van Biffy Clyro in de Ancienne Belgique, komt Jeff Angell terug met een eigen nieuw project, Staticland.

STATICLAND van Jeff Angell brengt op 20 mei zijn titelloze debuutalbum uit op UDR, een bonte collectie songs die moeiteloos variëren van rauwe, snerende rock tot ontroerende, door de Stones geïnspireerde ballads, die je keer op keer wilt beluisteren. Producer van dienst is Grammy Award-winnaar Vance Powell (Jack White, The Dead Weather, The Raconteurs, Seasick Steve). Hij zorgde voor een provocerende, fantasierijke blues-rocksound, die het genre zowel qua klank als qua stijl nieuw leven inblaast.

Walking Papers kon prat gaan op een ritmesectie bestaande uit Barrett Martin (Screaming Trees, Mad Season) en Duff McKagan (Guns N’ Roses), met Benjamin Anderson op keyboards en bijdragen van Mike McCready (Pearl Jam), die de band zijn zegen gaf met enkele verschroeiende gitaarsolo’s.

Classic Rock Magazine noemde hun debuut “een meesterwerk van stemming en spanning” en Rolling Stone had het over “een klassieke cocktail van duistere, kwaadaardige blues”. Na de release in 2012 maakte Angell geleidelijk de overgang van meer dan tien jaar binnenlands toeren in Noord-Amerika naar het internationale circuit, eerst in clubs, dan op festivals, en uiteindelijk in grote zalen en stadions als voorprogramma van zwaargewichten Alice in Chains, Jane’s Addiction, Biffy Clyro en Aerosmith. In 2014-2015 nam Walking Papers een langverwacht tweede album op, maar door de terugkeer van McKagan naar Guns N’ Roses werd de release voorlopig uitgesteld.

VENUE


VIDEO

BUY TICKETS