Francesco de Gregori

Francesco de Gregori

Op 18 oktober in La Madeleine te Brussel

Dit evenement is afgelopen

Francesco De Gregori werd op 4 april 1951 geboren in Rome. Hij begon op te treden en liedjesteksten te schrijven toen hij net zestien was. Solo en samen met andere grote Italiaanse namen kende hij in zijn carrière reeds tal van hoogtepunten.
In 1972 debuteerde hij met het album “Theorius Campus”, dat hij samen met zijn vriend Venditti componeerde. In 1975 bracht hij “Rimmel” uit, een album met nummers die voorbestemd waren om echte klassiekers binnen de Italiaanse muziekwereld te worden. De Gregori zelf omschreef “Bufalo Bill” (1976) als “mijn meest geslaagde plaat”.Zijn beroemdste nummer bracht hij uit in 1983: “La donna cannone”. In 2001 bracht hij “Amore nel pomeriggio” uit, een schitterende samenwerking met Franco Battiato en Nicola Piovani. De Gregorio won met “Pezzi” de Targa Tenco voor het beste Italiaanse album van het jaar. In februari 2006 bracht De Gregori een nieuw studioalbum uit, “Calypsos”, met negen splinternieuwe tracks. Kort daarna gevolgd door een triple cd, ”Tra un manifeso e lo specchio” waaronder enkele nummer geschreven werden door Zucchero.De Gregori weet ook live het publiek te overtuigen. Rondtoeren deed hij in het verleden onder andere met zijn goede vriend Lucio Dalla.In November 2012 werd het nieuwe album SULLA STRADA uitgebracht. Dit album belandde meteen hoog in de lijst van best verkochte albums.Op 28 mei 2013 getuigt dit geweldige album van de uiterst gracieuze
wisselwerking tussen een auteur en muzikant, wat leidde tot meesterwerken als “Showtime”, “Guarda che non sono io”, “Belle Epoque” en de aanvang van een nieuw hoofdstuk zoals “Sulla strada Special Edition”.
In september 2015 speelde De Gregori in de Arena di Verona zijn meest succesvolle album “Rimmel”, dit voor wel 13 000 toeschouwers.

Op vrijdag 30 oktober 2015 kwam het nieuwe album “De Gregori canta Bob Dylan – Amore e Furto” uit. Een week na deze release, werd het album al gebombardeerd naar de top van de Fimi/Gfk Chart.

Zijn laatste album “Sotto Il Vulcano” werd live opgenomen in Taormina tijdens zijn “Amore e Furto” Tour.

Op 18 oktober geeft Francesco de Gregori weer het beste van zichzelf in La Madeleine te Brussel!

Mis deze Italiaanse legende zeker niet!