Binnenkort op 21 april 2018: G3 European Tour in de Stadsschouwburg met Joe Satriani live en Uli Jon Roth formerly The Scorpions en met John Petrucci van Dream Theater.

  • VORST NATIONAAL WORDT VOOR DE GELEGENHEID OMGEVORMD TOT  VORST NATIONAAL “THEATER”
  • NIEUW DUBBELALBUM “THE ASTONISHING” WORDT IN ZIJN VOLLEDIGHEID LIVE GESPEELD
  • RELEASE NIEUW ALBUM GEPLAND VOOR BEGIN 2016

De titanen van de progmetal zullen tijdens hun Europese tour een unieke set spelen. Ze zullen namelijk hun nieuwe album in haar volledigheid spelen.

Lees hier het Rolling Stone Magazine Artikel over dit ambitieus project:
“We needed to have the storyline, a plot, places, characters, maps — you name it,”

Vorst Nationaal wordt voor de gelegenheid – op vraag van de groep en met medewerking van de zaal – omgevormd tot “Vorst Nationaal Theater”. Dit om een zo intiem mogelijke sfeer te creëren. Om deze theatersfeer te repliceren wordt het dan ook een volledig zittend concert.

De Europese tournee komt er in afwachting van de release van het nieuwste album van Dream Theater, gepland voor begin 2016. Het nieuwe materiaal volgt op de internationale topper uit 2013, “DREAM THEATER”, die de groep een tweede Grammy-nominatie opleverde. Het album stond niet alleen op nummer één op de Amerikaanse Billboard Hard Rock Albums maar kwam tegelijk ook binnen op nummer 7 in de Billboard 200. Hun uitzonderlijke positie op de hitlijsten zorgde ervoor dat ze voor de derde keer op rij in de top 10 binnenkwamen. Bovendien kwam “DREAM THEATER” de top 5 binnen in Japan, Duitsland, Italië, Canada, Argentinië, Zwitserland, Nederland en Finland, en de top 10 in Denemarken, Oostenrijk en Noorwegen. In het Verenigd Koninkrijk en Australië kwam de groep zelfs binnen op de hoogste plaats ooit in zijn carrière. Rolling Stone omschreef de legendarische noteringen als volgt: “het begin van een nieuw hoofdstuk in de carrière van de band.”

De band zal halt houden in de meest prestigieuze zalen in Europa, zoals het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, het Konserthus in Oslo, het Cirkus in Stockholm, het Palais des Congrès in Parijs, het Teatro Degli Arcimboldi in Milaan en tot slot op 13 maart in onze “Vorst Nationaal Theater”.

TICKETS & INFO:

De ticketverkoop start op vrijdag 11 december om 10u
Meer info vindt u op gracialive.be of dreamtheater.net 
Tickets via sherpa.be, Fnac of telefonisch via de 0900 84 007