Op 18 juni 2018 zal rockicoon Billy Idol optreden in Vorst Nationaal tijdens zijn LIVE! 2018 ZOMERTOUR.

Het concert zal plaatsvinden om 21u om iedereen de opportuniteit te geven om de match België – Panama die om 17u begint en om 19u eindigt, te zien en de kans te geven om op tijd in Vorst Nationaal te geraken.

“Strak in het leder en gedrenkt in nostalgie, brengt deze punk visionair sterke riffs met een attitude. Idol’s trotse passen en grauwen, gedreven door de overtuiging dat rock de remedie is voor alles wat er mis is… Deze show is niets als niet fantastisch leuk.”

(**** review van The Guardian over Idol’s performance in Londen in The Hammersmith Apollo, 2014)

 “Idol wist wél hoe je een klassieke song moest schrijven, en die nummers zélf bleven ook vandaag nog moeiteloos overeind (…) Superieur entertainment met een vleugje zelfrelativerende humor”

 (***(*) review van De Morgen over het comeback concert van Billy Idol in het Koninklijk Circus, 2014)

 Billy Idol was een vroege architect van het geluid, de stijl en de furie van punkrock. Zijn lipkrullende sneren en vuist-pompende persoonlijkheid, lanceerden hem in de mainstream als een van MTV’s eerste megasterren, maakten van hem een van de meest herkenbare gezichten binnen de popmuziek, en zorgde ervoor dat hij iedere arena waar hij optrad, uitverkocht. Billy Idol al heel wat prestaties op zijn teller staan: meer dan 40 miljoen verkochte albums, verschillende platina albums wereldwijd, negen top 40 singles in de VS en 10 in de VK, waaronder “Dancing With Myself”, “White Weding”, “Rebel Yell”, “Mony Mony”, “Eyes Without A Face”, “Flesh or Fantasy” en “Cradle Of Love”.

Billy was verantwoordelijk voor sommige van de puck rock’s meest memorabele, lyrische en geestverruimende momenten. Hij werd de pionier van een nieuwe sound door de spirit van de ’77 naar de dansvloer te brengen en zette hiermee een muzikale fashiontrend: Een bijna onmiddellijk herkenbare muzikale blauwdruk die club-land beats, de vertwijfeling van de rockabilly en de decadentie van de rock’n’roll samenbrengt.

Idol keerde terug naar de spotlights in de herfst van 2014 met twee high profile releases die het nieuwste hoofdstuk markeerden van deze muzikant, eveneens een uitvinder, een overlever, een vader, een zoon, een man die terugkeerde vanuit de afgrond, een rebel wiens slogans het publiek deden rechtop zitten en luisteren.

Kings & Queens of the Underground is Billy’s eerste nieuwe album in bijna tien jaar. Het album kondigt een grote stap richting de toekomst aan en brengt een ongelooflijke bijdrage van Idol’s trouwe partner en lead gitarist Steve Stevens, wiens naam de liefhebbers van Billy Idol’s klassiekers meteen bekend in de oren zal klinken. Het album, geproduceerd door Trevor Horn (met twee tracks mede geschreven en geproduceerd door Grammy Producer van het jaar 2017 winnaar Greg Kurstin), staat vol met kolossale, filmische songs over zonde, verlossing en de liefde voor rock’n’roll.

TER INFO:

Het concert zal plaatvinden om 21u om iedereen de opportuniteit te geven om de match België – Panama die om 17u begint en om 19u eindigt, te zien en de kans te geven om op tijd in Vorst Nationaal te geraken.