Geannuleerd – Allison Russell

Allison Russell – GEANNULEERD

18 januari 2022
Ancienne Belgique Club – Brussel

CONCERT ALLISON RUSSELL GEANNULEERD

Het concert van Allison Russell, dat oorspronkelijk op 18 januari 2022 in de AB Club ging doorgaan, wordt helaas geannuleerd.

Indien u een ticket heeft gekocht voor het concert, zal u een volledige terugbetaling ontvangen. Alle ticketkopers worden met de nodige informatie gecontacteerd door Ancienne Belgique.

De artiest, het management, de zaal en de promotor betreuren deze annulering ten zeerste en bedanken alle fans voor hun begrip.

————————-

Montreal born with a Nashville Southern Touch!

Geboren en opgegroeid in Montreal, doordrenkt Russell haar muziek met de kleuren van haar stad – het licht, het landschap, de taal – maar ook met het trauma dat ze daar opliep. Het is een hartverscheurende reflectie op een jeugd die niemand zou moeten doorstaan, en tegelijkertijd een krachtige terugvordering – komende vanuit een plaats van genezing, van moederschap, van partnerschap – en van een nieuw begin in Nashville.

“Het ging erom deze nummers op de meest eerlijke manier te laten leven en ademen”, zegt Russell. “We lachten, we huilden. En de verbondenheid tussen de muzikanten, ik hoop dat de luisteraars dat op de plaat kunnen horen. Het voelde als magie.”

Het album bestaat uit samenwerking met de ervaren producer Dan Knobler en een aantal gelouterde muzikanten, gaande van producer Dan Knobler, Erin Rae, Jamie Dick, Joe Pisapia, The McCrary Sisters, Ruth Moody, Yola, en haar partner JT Nero.

Met haar zang tilt Allison Russell alle songs op haar solodebuut naar een hoger niveau, waarbij het niet uitmaakt of deze songs worden gedomineerd door invloeden uit de jazz, soul, country of folk.

Fun Facts:

– Ze is ook de zangers van twee bands: “Birds of Chicago” en “Our Native Daughters”.

 

Sounds Like:

Nina Simone comes to mind, as well Edith Piaf: two shamanistic practitioners who turned their faces into the blade of storm and roared back dignity and hope. This music, no less — no less — is a triumph: a courageous work — burnished and bright; unspeakably beautiful as she sings the unspeakable.

Above all, it is an act of remarkable generosity: a cathartic, soulful, buoyant and redeeming gift to us all and, one must believe, to herself as well.

In de Pers:

Variety:
Allison Russell’s Beautiful, Harrowing ‘Outside Child’ Is a Musical Memoir Nonpareil

NPR:
Allison Russell Displays A Bursting Range Of Music On ‘Outside Child’

The New York Times:
The singer and songwriter’s debut solo album, “Outside Child,” tells a harrowing story with a survivor’s joy.

Allison Russell op Jimmy Kimmel Live

Allison Russell op CBS Mornings