ALISON MOYET

ALISON MOYET

Dit evenement is afgelopen

Na een succesvolle festivalzomer (o.a. Glastonbury, Isle of Wight, Suikkerrock…) zal Alison Moyet op 11 November in de Arenbergschouwburg te Antwerpen optreden.

Alison Moyet, dochter van een Franse vader en Britse moeder, startte haar muzikale carrière op 16-jarige leeftijd in lokale punkgroepjes. Ze was amper 21 jaar toen ze in 1982 samen met ex-Depeche Mode toetsenist Vince Clarke het elektropopduo ‘Yazoo’ vormde.

De combinatie van de koude synthesizers en de soulvolle stem van Alison was een revolutie in de Britse dansmuziek. Totaal onverwacht werd het een wereldwijd succes, en scoorden ze gigantische hits met o.a. ‘Don’t Go’, ‘Situation’, ‘Nobody’s Diary’ en vooral ‘Only You’. Hun album ‘Upstairs At Eric’s’ geldt nog steeds als waardige referentie voor het creëren van hitgevoelige elektropopmuziek.

Toen Alison na de split van het duo in 1983 aan een solocarrière begon, bleven de hits zich verder opstapelen. ‘Love Resurrection’, ‘All Cried Out’, ‘Is This Love?’, het jazzy ‘That Ole Devil Called Love’, ‘Invisible’ en het schitterende ‘Weak In The Presence Of Beauty’ behoren tot het collectieve geheugen van elke popliefhebber. In 1985 stond ze bovendien nog op het legendarische Live Aid concert waar ze samen met o.a. David Bowie de backings zong op ‘Let it be’, met Paul McCartney op piano!

Inmiddels is Alison Moyet bijna 53 jaar, heeft ze vijf kinderen en nam ze als soloartieste in totaal zeven studioalbums op en bracht ze drie verzamelplaten uit. Vorig jaar trok ze na opnieuw de studio in voor de opname van elf nieuwe, zelf gecomponeerde nummers. Het nieuwe album kreeg ‘The minutes’ als titel.