SALOME JICIA – Soprano van José Carreras

SALOME JICIA – Soprano van José Carreras

Salome Jicia werd op 5 maart 1986 in Tbilisi geboren. Ze studeerde muziek en piano aan de Tbilisi Central Music School en behaalde in 2008 een bachelordiploma en in 2010 een master aan het Tbilisi State Conservatoire. In de periode 2008-2011 studeerde ze zang aan de Tbilisi Central Music School, bij G. Bezhuashvili. In 2013-2014 vervolmaakte ze zich in de Opera Studio van de Santa Cecilia Music Academy in de Italiaanse hoofdstad Rome.

 

1

Salome Jicia mocht als pianiste en zangeres al heel wat prijzen in de wacht slepen.

2001

  • De prijs van Oostenrijks pianiste Elisabeth Leonskaja

2010

  • Een zangbeurs van de internationale liefdadigheidsstichting “Iavnana” die door Paata Burchuladze werd opgericht

2012

  • Grand Prix op het International Music Festival in Turkije
  • Grand Prix op de International Vocal Competition in Armenië
  • Eerste prijs op de Lado Ataneli Vocal Competition in Georgië

2014

  • Speciale prijs ter nagedachtenis van Max Klein en Madronita Andreu, voor de beste vertolking van Mozart op de International Vocal Contest Francisco Viñas in Barcelona, Spanje.

2016

  • Eerste Prijs en Maria Fołtyn Prize voor de beste vertolking van een werk van Stanisław Moniuszko, op de 9e International Stanisław Moniuszko Vocal Competition in Polen

 

Ook andere voorstellingen van Salome Jicia zijn zeker het vernoemen waard: haar concerten in Potsdam en Berlijn (Duitsland) en op het Goldberg Festival of Baroque Music in het Poolse Gdansk. In Georgië trad ze al op tijdens het Tbilisi Chamber Music Festival, het internationale muziekfestival “Autumn Tbilisi”, het internationale festival “From the Easter to Ascension”, en het internationale festival “Night Serenade” in Batumi. Bovendien gaf ze verschillende recitals in het Tbilisi State Conservatoire. Ze zong ook de rol van Aspasia in Mozarts Mitridate re di Ponto in de Tbilisi State Opera en op het Armel Music festival in Boedapest, en vertolkte ook de rol van Rosina in Mozarts La Finta Semplice, in een productie van AsLico in de Italiaanse steden Como, Cremona en Pavia. Salome volgde masterclasses bij Alberto Zedda in Pesaro en stond nadien op het Rossini Opera Festival op het podium als Contessa di Foleville in Il viaggio a Reims.

In 2015 werd ze door Alberto Zedda uitgenodigd voor de 10e van het International Music Festival in Moskou om mee te zingen in Rossini’s opera Semiramide. In 2016 trad ze in Georgië voor het eerst op met de bekende tenor José Carreras. Op het programma: verscheidene populaire aria’s en duetten.

 

Tickets zijn vanaf heden in verkoop via:

www.bozar.be –  www.gracialive.be of bel het nummer 02 507 82 00