GL-500x300_zwart

concertnews

Hugues Aufray - 2 & 3.11.2024

Hugues Aufray vertrekt op 94-jarige leeftijd opnieuw op tournee en maakt 2 stops in België: op 2 november in Luik & op 3 november in Brussel

Op 94-jarige leeftijd gaat Hugues Aufray weer op tournee… “Mijn leven is muziek maken”, legt de man uit, die met zijn gitaar over zijn schouder en zijn tedere liedjes al 60 jaar de belichaming is van de Franse volksmuziek. Na zijn overwinning in de Olympia, gaat Hugues Aufray weer op tournee met tientallen hits in zijn koffer, waaronder ‘Santiano’, ‘Céline’ en ‘Stewball’, die zo vaak te horen zijn in schoolkoren of rond kampvuren.

In topvorm op 94-jarige leeftijd ziet de zanger met zijn witte manen zijn publiek in populariteit toenemen dankzij de nieuwe generaties die zijn teksten ontdekken in school of jeugdbewegingen, die allemaal kleine schatten van het Franse chanson zijn. Hoeveel kinderen hebben niet ‘Adieu Monsieur le professeur’ gezongen voor hun leraar, gehuild om het lot van ‘Le Petit âne gris’ en gedroomd dat ze matroos waren terwijl ze uit volle borst ‘Santiano’ zongen?

Met een onaangetaste energie, een sterke stem en slechts de wens om zijn liedjes met zijn publiek te delen in een authentiek moment van delen, neemt deze goede vriend van Bob Dylan – die hij als eerste in het Frans vertaalde – zijn status aan als een icoon van het populaire Franse chanson, zoals blijkt uit de diversiteit van het publiek dat zich haast om hem op het podium te zien. In het publiek mengt blond haar zich met grijs. Het moet gezegd worden dat de band nooit is verbroken – de artiest heeft nooit, zoals anderen, overwogen om afscheid te nemen – en het effect van overdracht speelt in volle kracht.

Omringd door vier muzikanten biedt Hugues Aufray een repertoire waarin geen van zijn successen wordt vergeten, zelfs niet ‘Dès que le printemps revient’, dat hij in 1964 voor het Eurovisie Songfestival zong. Het publiek kan zich verheugen om tijdens deze twee uur durende show uit volle borst mee te zingen.

Beleef een moment van puur plezier en groot humanisme, op 2 november in het Forum van Luik en op 3 november in het Koninklijk Circus van Brussel!  Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.gracialive.be.

Laatst aangekondigd

Karen Damen is klaar om Vlaanderen te veroveren met haar humoristische ‘One Woman Show’

Na bijna 10 jaar afwezigheid keert de iconische funk & soulgroep Tower of Power terug naar België

In januari 2025 komt Willy Sommers terug met 2 Nieuwjaarsconcerten: in Capitole Gent & CCHA Hasselt