GL-500x300_zwart

concertnews

Leoniden - 29.11.2024

DE INDIE ROCKBAND KOMT OP 29 NOVEMBER 2024 NAAR DE AB CLUB IN BRUSSEL MET HUN 'SOPHISTICATED SAD SONGS TOUR'

Een optreden van Leoniden is iets wat je nooit meer vergeet. Het is een ervaring als geen ander – uitzinnig en intens, communaal en bevrijdend. Sinds dag één is deze ongelooflijke live-energie de kern van het DNA van Leoniden. Het is explosief, onvoorspelbaar en doordrenkt in punk. En het is wat dit Noord-Duitse vijftal elk jaar beter, luider en groter heeft gemaakt. Nu zijn ze klaar om aan hun grootschalige “Sophisticated Sad Songs – Tour 2024” te beginnen, met een stop in België op vrijdag 29 november 2024 in de AB Club in Brussel, voor een niet te missen concert, wat tevens ook hun eerste headline show in ons land zal zijn!

Drie albums ver in hun carrière, zijn ze duidelijk een groot fenomeen – en toch zul je in hun aanpak geen enkel spoor vinden van strategische rationalisering of van oppervlakkige alledaagsheid. Het is zelfs zo dat Lennart Eicke, Felix Eicke, Jakob Amr, Marike Winkelmann en Djamin Izadi zich daar weinig van aantrekken en zelfs niet geïnteresseerd zijn in de klassieke manier van werken. In plaats daarvan willen ze vasthouden aan hun underground roots en nóg dieper graven, de niche verbreden die ze voor zichzelf hebben gecreëerd. Het is nog steeds dezelfde subculturele instelling van de begindagen – en dit jaar staan ze op het punt om hun hele Indie-Pop/Post-Punk/Synth-Grunge stijl naar een hoger niveau te tillen – met “Sophisticated Sad Songs”. Het soort nummers dat er onmiddellijk in slaagt collectief verdriet om te zetten naar momenten van gedeeld geluk.

De paradox die Leoniden kenmerkt: aan de ene kant lijken al hun nummers gehuld in een gevoel van euforie en uitgelatenheid. Je krijgt meteen zin om te dansen en ze zijn duidelijk gemaakt voor de grootste podia. En toch, aan de andere kant, drukken vrijwel al deze nummers negatieve, wereldvreemde gevoelens uit. Voor Leoniden is muziek maken altijd een vorm van zelftherapie geweest. Een manier van expressie, een uitlaatklep voor overtollige mentale bagage, de ultieme manier om stoom af te blazen – dat is wat ze zo intens en boeiend maakt. Met het festivalseizoen voor de deur, zal Leoniden snel terugkeren naar de grootste podia: al springend en klimmend en met honderden lichamen verstrengeld in gigantische mosh pits.

Na de release van hun vierde album “Sophisticated Sad Songs” op 23 augustus, beginnen ze aan de “Sophisticated Sad Songs – Tour 2024” met ook een stop in België, op vrijdag 29 november in de AB Club in Brussel. Het beloofd een niet te missen live ervaring te worden! Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar op www.gracialive.be

Laatst aangekondigd

Karen Damen is klaar om Vlaanderen te veroveren met haar humoristische ‘One Woman Show’

Na bijna 10 jaar afwezigheid keert de iconische funk & soulgroep Tower of Power terug naar België

In januari 2025 komt Willy Sommers terug met 2 Nieuwjaarsconcerten: in Capitole Gent & CCHA Hasselt