GL-500x300_zwart

concertnews

Tower of Power - 15.11.2024

Na bijna tien jaar afwezigheid keert de funk en soul groep eindelijk terug naar België voor een niet te missen concert

Al 56 jaar brengt Tower of Power het beste van funk- en soulmuziek. Sinds 1968 brengt de band hun unieke soulmuziek aan hun fans en een “Souled Out”-publiek. Emilio Castillo, saxofonist en één van de oprichters van de band, zegt dat hun liefde voor het podium vandaag de dag nog net zo groot is als in 1968.
Hun eerste album ‘East Bay Grease’ definieerde hun sound en bezorgde hen een contract bij Warner Brothers. ‘Bump City’, hun debuut voor het label in 1972, was een hit op zowel de Billboard 200 als de R&B Albums chart en leverde hen de hits ‘You’re Still A Young Man’ en ‘Down to The Nightclub’ op. De jaren ’70 waren een bloeiperiode met radioklassiekers als ‘So Very Hard to Go’ en ‘What Is Hip?’, en de band bleef door de jaren heen toeren en platen opnemen. De band heeft intussen Castillo’s bescheiden aspiraties allang overtroffen, reist de wereld rond, heeft zelf hitsingles gemaakt en speelde al als achtergrondartiesten voor legendarische artiesten als Otis Redding, Elton John, Santana, the Grateful Dead, John Lee Hooker, Aerosmith, Bonnie Raitt en talloze anderen.
 
De toekomst van Tower of Power staat in het teken van kracht en dynamiek, en zal dat ook blijken te zijn voor fans over de hele wereld die hongerig zijn naar de groove van de band, precies zoals Tower of Power het graag hoort. Bekend om zijn fantastische live optredens, zal de band ongetwijfeld zorgen voor een avond die je niet snel zult vergeten.

Mis hun concert niet in Capitole Gent op vrijdag 15 november 2024! Tickets gaan in verkoop op vrijdag 31 mei om 16u op www.gracialive.be

Laatst aangekondigd

Karen Damen is klaar om Vlaanderen te veroveren met haar humoristische ‘One Woman Show’

In januari 2025 komt Willy Sommers terug met 2 Nieuwjaarsconcerten: in Capitole Gent & CCHA Hasselt

INEZ kondigt haar allereerste tournee aan en staat op 1 december 2024 in de AB Club in Brussel