GL-500x300_zwart

concertnews

INEZ - 01.12.2024

DE MAROKKAANS-NEDERLANDSE ZANGERES GAAT VOOR HET EERST OP TOURNEE EN staat OP 1 DECEMBER in DE AB CLUB IN BRUSSEL

Inez Atili, beter bekend onder haar artiestennaam ‘Inez’, is een getalenteerde 25-jarige Marokkaans-Nederlandse zangeres. Haar muzikale reis begon op de basisschool. Op amper 12 jaar werd ze benaderd door haar leraar tijdens de schoolmusical, die met bewondering opmerkte hoe mooi Inez’ stem is. Toen realiseerde de jonge zangeres zich voor het eerst hoe begaafd ze was. Een paar jaar later besloot Inez haar talent met de wereld te delen. Ze bracht het nummer ‘Menak Wla Meni’ uit op haar Instagram-account. De video verspreidde zich als een lopend vuur en de overweldigende positieve reacties motiveerden haar om verder te gaan.

In 2019 dook Inez de studio in en bracht de track uit op alle streamingplatforms als haar eerste onafhankelijke single. Het nummer was, zoals verwacht, meteen een succes. Het nummer bereikte al meer dan 33 miljoen streams en meer dan 51 miljoen views op YouTube. Haar tweede single ‘My Love’ werd een nog grotere sensatie. Het bereikte alleen al op Spotify 70 miljoen streams. Samen met andere succesvolle singles zoals ‘Ya Benti’, ‘Salina’, ‘Oumi’ en nog veel meer, heeft Inez in totaal meer dan 150 miljoen streams op Spotify verzameld.

Na een pauze van 2 jaar is Inez aan een nieuw hoofdstuk in haar carrière begonnen. Ze tekende onlangs bij het succesvolle Nederlandse platenlabel ‘Avalon Music’, waar ook de Marokkaanse superster DYSTINCT is getekend. Ze bracht haar allereerste single ‘Ana Lik’ uit in december 2023 en bereikte al 2,6 miljoen views op YouTube en 1,7 miljoen streams. Een ander nummer “Houbi Ana” werd vervolgens uitgebracht voor Valentijnsdag.

Inez’ passie voor muziek begon zo ver als ze zich kan herinneren. Ze groeide op in een gezin waar elk moment werd beleefd met en door muziek. Met een zeer ondersteunende familie en een trouwe fanbase, bouwt Inez een brug tussen Marokko en de rest van de wereld.Laat altijd je stem horen, niet alleen via muziek, maar in het algemeen, vooral als vrouw” zegt Inez zelfverzekerd. Haar betoverende stem raakt de harten van zoveel mensen wereldwijd omdat haar songs Arabisch perfect mengen met verschillende talen zoals Nederlands of Frans.

Inez is intussen terug in de studio en helemaal klaar om mensen mee te nemen in dit nieuwe hoofdstuk van haar carrière. Haar muzikale reis gaat verder en we kunnen meer muziek van haar verwachten in 2024. Zo heeft ze dit jaar al 2 nummers uitgebracht: ‘Houbi Ana’ en ‘Machi 3adi’.

Haar concert op 1 december 2024 in de AB Club in Brussel belooft er één te worden dat je niet wilt missen! Tickets gaan op vrijdag 24 mei om 10 uur in verkoop via www.gracialive.be.

Laatst aangekondigd

Karen Damen is klaar om Vlaanderen te veroveren met haar humoristische ‘One Woman Show’

Na bijna 10 jaar afwezigheid keert de iconische funk & soulgroep Tower of Power terug naar België

In januari 2025 komt Willy Sommers terug met 2 Nieuwjaarsconcerten: in Capitole Gent & CCHA Hasselt