Op 22 en 23 februari in het Palais des Beaux-Arts van Charleroi
Tickets beschikbaar op: www.pba.be, www.fnactickets.be en in alle Fnac verkooppunten.

Scénario en regie MARC HOLLOGNE
Artistieke leiding GIL ROMAN
Choreografie MAURICE BÉJART / GIL ROMAN

Tickets gaan in verkoop op woensdag 26 juni om 10u via www.gracialive.be, http://www.pba.be/fr/billetterie/, www.fnactickets.be en in alle Fnac verkooppunten.

Na de succesvolle shows, Syncope en Brel & Barbara, in april 2019 in het Koninklijk Circus in Brussel, kondigt Béjart Ballet Lausanne zijn terugkeer aan naar België met DIXIT, een nieuwe creatie die voor het eerst zal gepresenteerd worden op 22 en 23 februari 2020 in het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi.

DIXIT, dat in 2017 in Lausanne werd gecreëerd, maakte veel indruk dankzij het uiterst rijke artistieke programma, de moderne aanpak en de spectaculaire speciale effecten.

Als herdenking aan Maurice Béjart kan je in deze voorstelling een combinatie van dans, bewegend beeld en theater terugvinden waarbij je een unieke ervaring kan beleven tussen het scherm (het virtuele) en de dansers (het reële) tijdens de prachtige choreographieën van Maurice Béjart en Gil Roman. (Le Sacre du Printemps, Le Mandarin merveilleux, Liebe und Tod, Messe pour le temps présent, Adagietto, Roméo et Juliette, L’Oiseau de Feu, Bhakti I, Rumi, Dibouk, Boléro,…).

Deze buitengewone ervaring tussen het scherm en de dansers geeft de kans aan het publiek om zowel fragmenten uit de eindeloze balletten van het gezelschap als zeldzame en waardevolle archiefbeelden, die 28 jaar geleden in de beslotenheid van het Béjart Ballet Lausanne werden opgenomen, te zien. Deze bewogen beelden zetten Maurice Béjart terug op de planken te midden van zijn gezelschap waarbij je hem kan zien en horen converseren met zijn opvolger Gil Roman en zijn huidige dansers.

Het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi werd gekozen niet alleen om het publiek de evolutie van de dansers en de voorstelling van dichtbij te laten beleven in een intieme setting, maar ook om aan de technische en productionele eisen te voldoen. De stad van Charleroi heeft zich al vele jaren de hoge top van de dansfederatie opgelegd in Wallonië. In dat kader vindt het Béjart Ballet Lausanne het een genoegen om er de nieuwe voorstelling DIXIT te mogen presenteren, en het ziet ernaar uit dat deze voorstelling het onmisbare culturele evenement van 2020 wordt.