GL-500x300_zwart

Morad

MORAD begint binnenkort aan zijn tour door Europa en op zaterdag 28 oktober 2023 zal hij halthouden in La Madeleine te Brussel voor een uniek concert!

Praktisch

Morad

MORAD begint binnenkort aan zijn tour door Europa en op zaterdag 28 oktober 2023 zal hij halthouden in La Madeleine te Brussel voor een uniek concert!

Praktisch

Credit: @samoalive

Informatie

In maart 2019 lanceerde Morad met zijn tweede single, “Un cuento“, onbedoeld een self-fulfilling prophecy. Sindsdien zijn er namelijk ongelooflijke dingen gebeurd voor Morad, het muzikaal fenomeen dat alle ongeschreven regels tegenspreekt over welk pad net leidt naar succes in de hedendaagse muziekindustrie. Want in tijden van getrainde algoritmen en opdringerige marketingcampagnes, is de triomf van dit jonge talent uit het Spaanse ‘L’Hospitalet de Llobregat’ een triomf van de waarheid: Het geheim achter zijn soepele flow waarmee hij van drill naar trap en van klassieke rap naar UK garage springt, is namelijk dat er geen geheim voor is.

Zonder de steun van een platenlabel en zonder op de radio gedraaid te worden, heeft Morad op een autonome en organische manier de hitlijsten weten te infiltreren als één van de meest beluisterde artiesten van het land. Talenten als Morad laten zien dat, hoewel het soms aanvoelt alsof dit een kaartspel is waarbij de winnaars vooraf worden bepaald, het publiek nog steeds de macht heeft om te bepalen wat succesvol is. Getuige hiervan zijn de 100 miljoen views die hij in 2020 vergaarde met hymnes als “Motorola“, “Normal” of “Yo no voy“.

Voor zij die dachten dat hij hiermee zijn plafond bereikt had, bewees hij in 2021  het tegendeel en overtrof hij opnieuw alle verwachtingen met de gouden platen “Cómo están?”, “Soñar” en “Cuando ella sale“, waardoor zijn maandelijkse luisteraars op Spotify stegen tot maar liefst 6.7 M, en met succesvolle samenwerkingen met o.a. de Puerto Ricaanse sterren Ozuna en Eladio Carrión, de italianen Capo Plaza en Baby Gang avenals de Franse artiesten Lacrim, Rim’K, Naps en Jul. Deze toenemende internationale collaboraties verklaren bovendien ook zijn MDLR Euro Tour, waarmee hij 14 Europese steden in 8 verschillende landen verovert.

Merad startte 2022 met het schrijven van geschiedenis dankzij “Pelele” en zijn BZRPsessie: Twee virale hits die hem tot de eerste Spaanse artiest hebben gemaakt die meer dan één dag de eerste twee posities op Spotify in Spanje bezette. De echte waarde van Merad is echter, naast deze opmerkzame cijfers, dat hij zich gepositioneerd heeft als dé verademing die de Spaanse urban scene nodig had zonder onderweg de connectie met zijn roots te verliezen. Zijn impact wordt namelijk niet gemeten op het speelveld, maar op straatniveau: Geluiden in het park, in de metro op weg naar huis van het werk, in de auto die met de ramen naar beneden langsrijdt, in de gangen van middelbare scholen, met een nieuwe single die via WhatsApp van telefoon naar telefoon gaat. Een hele generatie voelde zich onmiddellijk verbonden met zijn al Morad zijn releases omdat hij met hen dezelfde codes deelt en ze elkaar als gelijken herkennen. De nieuwe realiteit waarin we vandaag de dag leven, vrààgt gewoonweg om een nieuw type ster zoals Morad.

Op 28 oktober komt de Spaanse beloftevolle artiest naar La Madeleine in Brussel voor een uniek concert als deel van zijn Europeste tour.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events