Amanda Tenfjord & Lea Rue

Amanda Tenfjord & Lea Rue
Live Tour

Vrijdag 10 februari 2023
La Madeleine Brussel

AMANDA TENFJORD & LEA RUE GEVEN UNIEK DUBBELCONCERT OP VRIJDAG 10 FEBRUARI IN LA MADELEINE IN BRUSSEL!

Op vrijdag 10 februari 2023 staat de Grieks-Noorse indiepopster Amanda Tenfjord samen met  Belgische singer-songwriter Lea Rue in La Madeleine in Brussel. Het wordt een dubbelconcert van nationaal én internationaal talent dat je niet wilt missen!

25-jarige indiepopster AMANDA TENFJORD had geen eureka moment in haar leven nodig om te beseffen dat muziek haar ding was: Ze is gewoon altijd al muzikaal geweest. Op haar vijfde begon de 25-jarige Grieks/Noorse zangeres al met piano spelen, en vanaf dat moment was het gewoon voorbestemd dat ze haar leven aan muziek zou wijden.

In 2018 bracht ze haar debuut-EP plaat uit. Sindsdien winnen haar nummers over de hele wereld bekendheid en werden haar songs o.a. al gefeatured in de populaire Netflix-serie” Spinning Out” en de NRK/BBC3-serie “Nudes”.

Met haar betoverende stem en krachtige podiumpresence stond ze ook reeds op verschillende festivals, zoals Reperbahn (Denemarken), TheGreat Escape (UK) en Eurosonic (Nederland), en deed ze reeds verschillende tours in Noorwegen.

In mei 2022 was ze de officiële vertegenwoordiger van Griekenland op het Eurovisiesongfestival. Met haar zelfgeschreven nummer “Die Together“, dat ook werd geproduceerd door Bjørn Helge Gammelsæter, hielp ze Griekenland aan de 8e plaats, een van de beste posities die Griekenland de afgelopen jaren heeft behaald.

Terwijl Tenfjords’s zelfzekerheid zorgt voor popsongs met een hoog meezing-gehalte, brengt haar bescheidenheid dan weer een herkenbare vorm van echte menselijkheid in haar muziek. Haar muziek kan je het best omschrijven als popmuziek waardoor je het gevoel krijgt dat je leeft. 

LEA RUE is een Belgische singer-songwriter die doorbrak in 2015. Met haar eerste single ‘I Can’t Say No’ zette Lea Rue zichzelf meteen op de kaart en boekte ze verbluffende resultaten. Zo belandde de song op #2 in de Ultratop Single Charts en een remix van de Noorse dj’s Broiler prijkte bovenaan in Scandinavische Single Charts. Met 30 miljoen streams wereldwijd behoort Lea Rue tot de top 5 van meest gestreamde Belgische vrouwelijke artiesten.

Haar tweede single ‘Sleep’ bereikte eveneens #2 in de Ultratop Charts. Daarbovenop maakte de bekende Belgische dj Lost Frequencies een remix van het nummer en gaf het de titel ‘Sleep, For The Weak’. Die remix leverde meer dan 16 miljoen streams op, waardoor de rest van de wereld zich opmaakte om dit magische Belgische duo-succes te evenaren.

Na de singles ‘River’, ‘Watching You’ en ‘Une Minute’ sloeg Lea Rue voor het eerst in haar carrière de weg in van het Nederlandstalige. Met de populaire Nederlandse artiest Jaap Reesema bracht ze in 2022 ‘Code Rood’ uit. De song stond hoog in de Ultratop Charts, werd genomineerd voor ‘Zomerhit’ en telt intussen meer dan 3 miljoen streams.

In 2023 trekt Lea Rue bovendien opnieuw de kaart van het vertrouwde Engelstalige en brengt op vrijdag 20 januari 2023 haar nieuwe single ‘Company’ uit, een pakkende indie-pop ballade!

Tickets beschikbaar!