GL-500x300_zwart

Amanda Tenfjord & Lea Rue

Amanda Tenfjord had geen eureka moment in haar leven nodig om te beseffen dat muziek haar ding was: Ze is gewoon altijd al muzikaal geweest. 

Op haar vijfde begon de 25-jarige Grieks/Noorse zangeres al met piano spelen, en vanaf dat moment was het gewoon voorbestemd dat ze haar leven aan muziek zou wijden. 

Praktisch

Amanda Tenfjord & Lea Ruea

Informatie

Terwijl Tenfjords’s zelfzekerheid zorgt voor popsongs met een hoog meezing-gehalte, brengt haar bescheidenheid dan weer een herkenbare vorm van echte menselijkheid in haar muziek. Tenfjord’s muziek kan je het best omschrijven als popmuziek waardoor je het gevoel krijgt dat je leeft.

In 2022 combineert Tenfjords haar leven als geneeskundestudent met dat van een indiepopster waarvan de muziek wereldwijd beluisterd wordt sinds haar debuut-EP in 2018. Bejubeld door publicaties als TheFADER en NME, winnen haar nummers intussen over de hele wereld bekendheid met steun van Spotify en Apple, evenals features op de populaire Netflix-serie” Spinning Out” en de NRK/BBC3-serie “Nudes”.

Met haar betoverende stem en krachtige podiumpresence stond ze ook reeds op verschillende festivals, zoals Reperbahn (Denemarken), TheGreat Escape (UK) en Eurosonic (Nederland), en deed ze reeds verschillende tours in Noorwegen.

In mei 2022 vertegenwoordigde ze bovendien Griekenland op het Eurovisie Songfestival. Met het zelfgeschreven nummer “Die Together”, dat door Bjørn Helge Gammelsæter mee werd geproduceerd, behaalde ze bovendien een mooie 8e plaats, wat één van de beste posities is die Griekenland de afgelopen jaren heeft behaald.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events