GL-500x300_zwart

Uriah Heep

Van Lockdown naar ROCKDOWN — Uriah Heep viert hun 50e verjaardag met een speciale concert op vrijdag 14 oktober 2022 in het Koninklijk Circus!

Praktisch

Informatie

Hoeveel bands kunnen zeggen dat zij Kiss, ZZ Top, Foreigner en Rush als voorprogramma hadden en voor hun grote doorbraak zorgden? Uriah Heep is ongetwijfeld een onmisbare schakel in de muziekgeschiedenis.

In het begin van het gouden tijdperk van de progressieve hardrock ontstond de Britse band Uriah Heep. Naast kleppers als Led Zeppelin, Black Sabbath en Deep Purple, vond Uriah Heep een unieke vorm van Britse heavy metal uit dankzij het debuutalbumVery ‘Eavy, Very ‘Umble.

“Wie had in 1970 kunnen denken dat Uriah Heep hun 50-jarig jubileum zou vieren? Het is een geweldige prestatie, vooral omdat de band nog steeds een levendige kracht is in de live arena. Het is met grote trots dat we dit 50-jarig jubileum ingaan met dezelfde passie, verlangen en liefde voor wat we doen, en dat het nog lang mag blijven duren!” – Mick Box

Uriah Heep staat bekend omwille van het intelligente zanggebruik. Dit inspireerde bands zoals Sweet en Queen. Ook was de band een pionier in de integratie van het Hammondorgel en het wah-wah-pedaal – Mick Box handelsmerk – die symbolisch werden voor hun sound.

De muzikanten van Uriah Heep zijn harde werkers: 25 studio albums later, meer dan 40 miljoen verkochte platen wereldwijd en verschillende tournees in Amerika, Japan en Europa, kan je de “Beach Boys of Heavy Metal” op 14 oktober 2022 live  aan het werk zien in het Koninklijk Circus.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events