GL-500x300_zwart

Tower of Power

Na bijna 10 jaar afwezigheid keert de iconische funk & soulgroep Tower of Power eindelijk terug naar België: op vrijdag 15 november geven ze een niet te missen concert in Capitole Gent!

Praktisch

Tower of Power

Na bijna 10 jaar afwezigheid keert de iconische funk & soulgroep Tower of Power eindelijk terug naar België: op vrijdag 15 november geven ze een niet te missen concert in Capitole Gent!

Praktisch

Informatie

Al meer dan 55 jaar brengt Tower of Power het beste van funk- en soulmuziek. “We waren een soulband die The Motowns heette”, herinnert Emilio Castillo, saxofonist en één van de oprichters van de band, zich. “Rocco was de bassist, ik was erbij en mijn broer was de drummer. Ik ontmoette ‘Doc’ Kupka in 1968 en gaf hem een auditie. Hij kwam in de band en uiteindelijk veranderden we onze naam in de Tower of Power.” Sinds 1968 brengt de band hun unieke soulmuziek aan hun fans en een “Souled Out”-publiek. Castillo zegt dat hun liefde voor het podium vandaag de dag nog net zo groot is als in 1968.

Hun eerste album ‘East Bay Grease’ definieerde hun sound en bezorgde hen een contract bij Warner Brothers. ‘Bump City’, hun debuut voor het label in 1972, was een hit op zowel de Billboard 200 als de R&B Albums chart en leverde hen de hits ‘You’re Still A Young Man’ en ‘Down to The Nightclub’ op. De jaren ’70 waren een bloeiperiode met radioklassiekers als ‘So Very Hard to Go’ en ‘What Is Hip?’, en de band bleef door de jaren heen toeren en platen opnemen.

50 jaar later, in 2018, keerden ze terug naar Oakland om hun historische 50e verjaardag te vieren. Tower’s ruitenrammende grooves en rauwe feestgedruis zijn al een balsem voor de ziel gedurende hun halve eeuw durende bestaan, maar de release van ‘50 Years of Funk & Soul: Live at the Fox Theater’ had niet op een beter moment kunnen komen.

De band heeft Castillo’s bescheiden aspiraties allang overtroffen, reist de wereld rond, heeft zelf hitsingles gemaakt en speelde al als achtergrondartiesten voor legendarische artiesten als Otis Redding, Elton John, Santana, the Grateful Dead, John Lee Hooker, Aerosmith, Bonnie Raitt en talloze anderen. Tijdens dit proces hebben ze een ‘Oakland soul’-geluid gedefinieerd dat net zo herkenbaar is als dat van Castillo’s geboortestad Detroit en inspiratiebronnen als Memphis en Philadelphia.

De toekomst van Tower of Power staat in het teken van kracht en dynamiek, en zal dat ook blijken te zijn voor fans over de hele wereld die hongerig zijn naar de groove van de band, precies zoals Tower of Power het graag hoort. Bekend om zijn fantastische live optredens, zal de band ongetwijfeld zorgen voor een avond die je niet snel zult vergeten!

Mis hun concert niet in Capitole Gent op vrijdag 15 november 2024! Tickets gaan in verkoop op vrijdag 31 mei om 16u op www.gracialive.be

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

The Struts & Barns Courtney

The Struts & Barns Courtney

Dardust

Dardust

Karen Damen

Karen Damen