GL-500x300_zwart

TOTO

Groot nieuws voor alle fans van TOTO: vier lange jaren na hun laatste Belgische concert in Vorst Nationaal komt de band opnieuw naar ons land.

Een avond met al hun grootste hits: AfricaRosannaHold the Line… en nog veel meer !
Op 21 juli 2022 zullen ze de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke in vuur en vlam zetten!

Praktisch

Informatie

De afgelopen jaren is TOTO opnieuw razend populair geworden, zoals slechts weinig bands hen na een decennialange carrière hebben voorgedaan.  In 2018 vierden ze hun 40e verjaardag met een gloednieuw compilatiealbum met hun grootste hits, 40 Trips Around The Sun, en met wat hun meest succesvolle wereldtournee ooit zou worden. Slechts weinig groepen hebben een grotere invloed gehad op de popmuziek: zowel de groep als de individuele leden van TOTO hebben hun stempel op de geschiedenis weten te drukken. De leden van Toto zijn te horen op maar liefst 5.000 albums, die samen meer dan 500 miljoen keer over de toonbank gingen, en kregen meer dan 200 Grammy-nominaties achter hun naam.

Alles samengenomen heeft TOTO wereldwijd intussen meer dan 2 miljard streams op de teller. Vorig jaar werd aangekondigd dat Africa, een van hun grootste hits, niet langer zomaar een platina single was, maar intussen 6 keer platina had behaald. De band heeft dan ook een volledig nieuwe generatie fans kunnen overtuigen.  Na meer dan 40 jaar samen, duizenden muzikale credits (waaronder op Michael Jacksons Thriller, het bestverkochte album aller tijden) en talloze awards is TOTO nog steeds een van de populairste bands ter wereld, zowel op het podium als in de platenwinkel. Ze inspireerden de sound en productie van heel wat andere artiesten en blijven alle verwachtingen overstijgen. TOTO is synoniem met muzikale authenticiteit. Ze maken onlosmakelijk deel uit van onze popcultuur, als een van de weinige bands uit de jaren 70 die ondanks de veranderende trends en stijlen steeds relevant bleven, en zo meerdere generaties fans konden inspireren.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events