GL-500x300_zwart

The Cult

THE CULT - EUROPEAN SUMMER TOUR 2023 NA MEER DAN 10 JAAR KOMT THE CULT EINDELIJK TERUG NAAR BELGIË VOOR EEN NIET TE MISSEN CONCERT OP 14 JUNI 2023 IN DE ANCIENNE BELGIQUE TE BRUSSEL!

Praktisch

The Cult

THE CULT - EUROPEAN SUMMER TOUR 2023 NA MEER DAN 10 JAAR KOMT THE CULT EINDELIJK TERUG NAAR BELGIË VOOR EEN NIET TE MISSEN CONCERT OP 14 JUNI 2023 IN DE ANCIENNE BELGIQUE TE BRUSSEL!

Praktisch

Informatie

Ter gelegenheid van de wereldwijde release van hun veelgeprezen album “Under the Midnight Sun”, komt The Cult naar hun fans in Europa toe tijdens een grootse zomertournee die zal beginnen in de Ancienne Belgique in Brussel, op 14 juni 2023! Het wordt een avond met hun grootste hits én songs van hun nieuwe album. Tickets gaan in verkoop aanstaande vrijdag, 31 maart, om 11 uur via www.gracialive.be.

The Cult keert terug naar het podium om het volgende hoofdstuk van “Under The Midnight Sun” te lanceren. Frontman Astbury hoopt dat de nieuwe dimensies in het album oerechte, sublieme reacties zullen oproepen bij de luisteraars – een echo van wat hij zelf heeft ervaren tijdens de creatie ervan.

“In zijn kern bevat muziek de trillingsfrequentie van hoe mensen ooit communiceerden voordat ze zelfs konden spreken,” legt Astbury uit. “Vogelzang, dierengeluiden, snaartheorie, kwantumfysica, psychedelica… Het album gaat over het ontdekken en herwaarderen van de schoonheid van die vreemde natuurlijke momenten die ons omringen en inspireren.”

Geproduceerd door Tom Dalgety (Pixies, Ghost, Royal Blood) laat dit elfde album op levendige wijze horen hoe de oprichters van The Cult, Ian Astbury en Billy Duffy, hun mystieke kwaliteiten blijven uitdiepen. Geflankeerd door Duffy’s sfeervolle riffs en opzwepende solo’s, bereikt Astbury nieuwe hoogten in zijn vocale kwetsbaarheid – waarmee hij de stillistische magie van het album versterkt met een lyrisch perspectief dat even suggestief en mysterieus is als de paradox die in de titel van het album zelf vervat zit. Gelijktijdig met de aankondiging van de tournee, bracht The Cult ook de nieuwe video uit voor “Vendetta X”, de derde single van het album: Bekijk de video hier om alvast een voorproefje te krijgen.

Mis hun eerste concert in België na meer dan 10 jaar niet, op 14 juni 2023 in de Ancienne Belgique in Brussel! 

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events