GL-500x300_zwart

Silvana Estrada

Praktisch

Informatie

Ze is slechts 24 jaar, maar Silvana Estrada wordt nu al geprezen als “één van Mexico’s grootste jonge talenten en vocalisten” door José Galvan van de populaire Amerikaanse radiozender KCRW. De artieste heeft al opgetreden en muziek opgenomen met artiesten als Natalia Lafourcade, die net als Silvana behoort tot de levendige gemeenschap van Indie-artiesten in Mexico-Stad, de Uruguayaanse singer/songwriter Jorge Drexler, de Chileense Mon Laferte en de Spaanse groep Love of Lesbian.

Silvana groeide op in een huis op het platteland van Mexico waar niet alleen muziek, maar ook instrumenten werden gemaakt: Haar beide ouders zijn namelijk gitaarbouwers. Het nummer ‘Casa’ is een echo van traditionele Mexicaanse liedjes die ze haar ouders als klein meisje hoorde zingen, met snaarinstrumenten zoals die in hun werkplaats gemaakt werden, met als achtergrondgeluid deuren die opengaan, voetstappen, geklik van borden en andere alledaagse huishoudelijke geluiden.

Op ‘Marchita’, de titelsong van haar debuutalbum, praat Silvana over het vervagen van wat was, maar ook het ontspruiten van iets nieuws. “Het is het nummer waarin ik een moeilijke periode van mijn leven, waar deze plaat over gaat, afsluit.” ‘Marchita’ is gevuld met de flamboyante vurigheid die kenmerkend is voor de ‘payback’-nummers die samen een heel subgenre van Latijns-Amerikaanse muziek vormen.

★★★★ Pure Beauty: “This Mexican artist’s debut is gorgeously understated, guided by her gauzy voice and rich, acoustic arrangements. Tapping into the vastness of Mexican music, she thrills in simplicity.” – Rolling Stone

“Silvana Estrada’s voice oozes quiet fury. But unlike some of her forebears, the 24-year-old Mexican artist’s anguish is so quiet, so raw, it burns in her chest, smoldering under the surface.” – New York Times

Op  vrijdag 8 juli 2022 staat dit opkomend Mexicaans talent in de AB Club in Brussel!

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events