GL-500x300_zwart

Silvana Estrada

Ze is nog maar 25, maar Silvana Estrada geldt nu al als een van de grootste talenten uit Mexico, volgens José Galvan van de populaire Amerikaanse radiozender KCRW.

Praktisch

Silvana Estrada

Ze is nog maar 25, maar Silvana Estrada geldt nu al als een van de grootste talenten uit Mexico, volgens José Galvan van de populaire Amerikaanse radiozender KCRW.

Praktisch

© Alexa Viscius

Informatie

Silvana is deel van de bloeiende gemeenschap indie-artiesten in Mexico City, maar muziek maakt al een deel uit van haar leven sinds ze heel jong was. Ze groeide op in een huis waar muziek werd gemaakt, zelfs letterlijk: haar ouders waren gitaarbouwers, en veel van Silvana’s vroeger werk bestaat uit echo’s van liedjes die ze thuis hoorde.

Met ‘Marchita’ creëerde ze een plaat van pijnlijke schoonheid. Pijnlijk, omdat het gaat over een periode uit haar leven die ze besloot af te sluiten, maar ook omdat het herkenbaar klinkt voor iedereen die ooit hartzeer heeft beleefd. Haar mix van Mexicaanse folk, kamerpop en jazz is hier de ideale geleider voor, zoals je ook kan horen op de EP ‘Abrazo’.

Support: Triana y Luca

Triana y Luca overstijgen genderbarrières en culturele tradities. Het duo onderzoekt hun migrantenidentiteit en hun Spaanse en Latijns-Amerikaanse diaspora. Hoewel geen van beiden is opgegroeid met het luisteren naar traditionele muziek, verkennen ze samen vergeten geschiedenissen en werpen ze een hedendaagse blik op deze muzikale tradities. Hun composities weerspiegelen een verkenning van oude kennis die geworteld is in de natuur, liefde en verdriet, en putten zowel uit Spaanse tradities (Flamenco, Son Jarocho, Boleros, Rancheras, música Llanera) als uit de improvisatievaardigheden van het duo (jazz en poëzie).

Met hun debuut EP ‘Fragmentos del Olvido’, verkrijgbaar op 23 juni, bieden Triana y Luca vijf tracks in verschillende stijlen en cadans. Het duo laat een eclectisch scala aan elementen horen, waaronder folk, a capella en improvisatie, terwijl het traditionele instrumenten zoals de bombo en cuatro gebruikt, en bekijkt traditionele Latijns-Amerikaanse muziek vanuit een hedendaags perspectief.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events