GL-500x300_zwart

RUEL

Met al drie uitverkochte wereldtours op zijn naam, begint Ruel binnenkort aan zijn 4e tour met ook een stop in België: Op 8 september komt hij naar La Madeleine, Brussel voor een niet te missen concert!

Praktisch

RUEL

Met al drie uitverkochte wereldtours op zijn naam, begint Ruel binnenkort aan zijn 4e tour met ook een stop in België: Op 8 september komt hij naar La Madeleine, Brussel voor een niet te missen concert!

Praktisch

Informatie

Ruel is niet alleen een doorgewinterde internationale performer, maar ook een recordbrekende muzikant voor de generatie van morgen. Sinds zijn debuut in 2017 toen hij nog maar veertien was, groeide de in Londen geboren en in Sydney opgegroeide artiest al snel uit tot één van de meest invloedrijke muzikanten van zijn generatie, met inmiddels meer dan 2 miljard wereldwijde streams, 2 miljoen Instagram-volgers en vijf platina platen op zijn naam.

Naast deze verzameling van bucket list-prestaties (waar de meesten alleen maar van kunnen dromen) won Ruel ook als jongste artiest ooit de prijs voor ‘Breakthrough Artist’ bij de ARIA Awards en is hij de jongste artiest die het Sydney Opera House heeft uitverkocht, en dat maar liefst twee keer! Het komt dan ook niet als een verrassing dat Ruel de aandacht heeft getrokken van de meest gerespecteerde personen in de muziekwereld, zoals de iconische Elton John en muzikaal smaakmaker Zane Lowe. Naast drie uitverkochte wereldtours, deelde Ruel bovendien al podia met Khalid en Shawn Mendes, speelde hij op Tyler, the Creator’s ‘Camp Flog Gnaw festival’ en bracht hij samenwerkingen uit met Denzel Curry, JVKE en Omar Apollo.

Na drie EP’s (READY, FREE TIMEE en BRIGHT LIGHTS, RED EYES), is de tijd rijp voor Ruel om met 4TH WALL de wereld te veroveren: Met een indrukwekkende collectie platina en dubbele platina hits, waaronder YOUNGER, DAZED & CONFUSED, PAINKILLER, REAL THING en FACE TO FACE, zal de release van 4TH WALL zijn positie als een van Australië’s meest succesvolle artiesten alleen maar bestendigen. Het album, geproduceerd door M-Phazes (Khalid, Noah Cyrus, Remi Wolf), was oorspronkelijk in het Pop/R&B-genre, maar de pandemie werkte als een belangrijke persoonlijke en professionele katalysator voor Ruel: Zijn ontplooide identiteit stimuleerde hem om zijn eigen creatieve richting te smeden en om zijn muzikale horizon uit te breiden. Het resultaat? Een album dat een matuur geluid met verfijnde teksten combineert, en zich ergens tussen euforische en contemplatieve popgeluiden bevindt.

Ruel heeft in slechts enkele jaren een verbazingwekkende biografie opgebouwd, wat alleen maar bevestigd wordt door de internationale pers: Zo prijkte hij al in invloedrijke magazines zoals Nylon, Vogue en GQ, en ontving hij al lof van invloedrijke media zoals NMEThe Face, beroemde celebrity en fine art fotograaf Rankin’s HUNGER TV en Coup De Main.

Kijk en Ontdek

Play Video

Gerelateerde Events