GL-500x300_zwart

Pasión de Buena Vista

Met meer dan 800.000 bezoekers in meer dan 35 landen en 800 shows komt “Pasión de Buena Vista” eindelijk terug naar België: Op 14 januari 2024 in het Koninklijk Circus, Brussel!

Praktisch

Pasión de Buena Vista

Met meer dan 800.000 bezoekers in meer dan 35 landen en 800 shows komt “Pasión de Buena Vista” eindelijk terug naar België: Op 14 januari 2024 in het Koninklijk Circus, Brussel!

Praktisch

Informatie

Samen met de uitzonderlijke Buena Vista Bandgetalenteerde achtergrondzangers, de indrukwekkende dansformatie El Grupo de Bailar en meer dan 150 op maat gemaakte kostuums, brengt ‘Pasión de Buena Vista’ een unieke show die je meeneemt doorheen de straten van het Caribische eiland.

Als er één ding is om de Cubaanse mentaliteit op zijn best uit te drukken, dan is het wel muziek en dans: Muziekstijlen als de Rumba, de Mambo, de Cha Cha Cha en de Salsa, die allemaal voortkomen uit 4 basiselementen, hebben vandaag de dag wereldwijd bekendheid gekregen. Percussies en claves waren oorspronkelijk de enige instrumenten, maar vandaag de dag hebben gecommercialiseerde versies van de Rumba en andere modieuze dansen zoals de Mambo zich verder ontwikkeld door het toevoegen van andere melodische instrumenten.

De ‘Son’, een uitwisseling tussen zangers en koor begeleid door de Spaanse en Latin tres gitaar, is verreweg de populairste Cubaanse muziekstijl: Hij werd uitgevonden door boeren en suikerarbeiders in Santiago de Cuba in de jaren 1920. De complexe, polyritmische combinatie van tonen, klinkt in eerste instantie voor Europese oren als een perfecte chaos, maar het gedefinieerde en unieke geluid zal het publiek snel betoveren. De “Danzon” is lange tijd afgewezen door de Cubaanse bovenklasse. Tegenwoordig is het de populairste dansstijl in Cuba en de oorsprong van de Cha Cha Cha. Reizende liedjesschrijvers gebruikten de ‘Trova’ om mooie maar trieste ballades te zingen. In tijden van revolutie veranderden de teksten thematisch en werden ze gebruikt voor propaganda, maar later keerden de muzikanten terug naar de oorspronkelijke inhoud.

Naast verschillende percussie-instrumenten, zoals drums, timbalen en conga’s, zijn er ook veel blaasinstrumenten zoals trombone en trompet. Bas, piano en de typische Latijns-Amerikaanse tres-gitaar maken het geheel compleet. Deze live band wordt begeleid door getalenteerde achtergrondzangeressen die tijdens de show ook als solisten hun unieke stem laten horen.

Een hoge mate van discipline en professionaliteit kenmerken de groep, wat slechts één van de redenen is waarom zij is uitgekozen om de show “Pasión de Buena Vista” te ondersteunen. De dansformatie voegt Cubaans temperament en vitaliteit toe aan de show en inspireert het publiek.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

Lil Tjay

Lil Tjay

Bob Dylan

Bob Dylan

Judeline

Judeline