GL-500x300_zwart

MTV Headbanger’s Ball Tour

Echte Headbangers en Heavy Metal fans zullen zich hoogstwaarschijnlijk nog wel de legendarische metal show ‘MTV Headbanger’s Ball’ herinneren. Alles wat een naam en haar had, kwam hier samen.

En de live-variant van deze geweldige show uit de jaren 80 gaat dit jaar zijn vierde ronde in: Continental Concerts en WE – Live Agency sturen namelijk een ‘heavy’ combinatie van bands op tour!

Praktisch

Informatie

Vooral de ‘Triple Thrash Treat’, waarin drie ‘hardere’ combinaties werden getoond, was destijds een populair onderdeel van de show. Wel, de aankomende tour-variant van de show is met ‘Vio-Lence’, ‘Whiplash’ en ‘Artillery’ helemaal klaar om alle Metal fans een echte ‘Triple Trash Treat’ te bezorgen. Bovendien zal een vierde band, die later nog aangekondigd gaat worden, het MTV Headbanger’s Ball van 2022 zelfs tot een heuse ‘Quadruple Trash Treat’ veranderen!

‘Vio-Lence’ uit San Fransisco (Californië) kan wellicht dé belichaming van Thrash Metal genoemd worden. De band, die opgericht werd in 1985 en na enkele pauzes nu opnieuw samen is, heeft als het ware het genre mee vormgegeven met albums zoals ‘Eternal Nightmare’, ‘Oppressing The Masses’ en ‘Nothing To Gain’. Met hun nieuwe single ‘Flesh From Bone’ en aankomende EP ‘Let The World Burn’, maken ze op een krachtige en briljante manier hun comeback.

Hoewel ‘Whiplash’ afkomstig is uit New Jersey, heeft deze groep absoluut niets te maken met die typische Bon Jovi sound. Deze ‘trashers’ hebben de Metal-standaarden in de jaren 80 en zelfs tot laat jaren 90 mee vorm gegeven. Alleen al de titel van hun ‘Trashback’ album uit 1998 spreekt voor zich. Dit jaar is het opnieuw tijd voor een echte ‘trashback’, en zal dit krachtige trio opnieuw het podium beklimmen.

‘Artillery’, afkomstig uit Kopenhagen, zal op zijn beurt dan weer zorgen voor een zekere Europese Trash-Metal toets. Net zoals de andere twee groepen, stamt ook deze Deense band af van hét Metal-tijdperk: de glorieuze jaren 80. Met zijn krachtige power en trash metal, is deze groep sinds eind jaren 90 sterker dan ooit terug en maken ze deel uit van de mosh pit en de MTV Headbanger’s Ball Tour.

Kortom een niet te missen show op 1 december 2022 in La Madeleine in Brussel!

Gerelateerde Events