GL-500x300_zwart

Midnight Oil

Midnight Oil heeft onlangs zijn 15de album uitgebracht, ‘RESIST’, en is nu bezig aan zijn allerlaatste tournee. Op 29 juni speelt de band in het Koninklijk Circus in Brussel.

Praktisch

Informatie

Met die tournee promoten ze de release van ‘RESIST’, hun eerste volledige studioalbum in 20 jaar. Het album is vintage Midnight Oil en bevat twaalf nummers waarin ze heel wat dringende thema’s aankaarten. Vanaf opener ‘Rising Seas’ tot ‘Last Frontier’, het laatste nummer, bezingen ze de klimaatcrisis, de achteruitgang van het milieu en de rol van de hedendaagse mens bij de gigantische uitdagingen waar we mee te maken hebben. De sfeer varieert van dromen over de wildernis, in ‘Tarkine’ en het ontroerende ‘Lost At Sea’, tot de op een hymne lijkende protestsong ‘We Resist’. De muzikale variatie is al even groot, met woeste gitaren in de nieuwe single ‘At The Time Of Writing’ en donkere strijkers in ‘We Are Not Afraid’. En dan is er ook nog het uit drie delen bestaande epische verhaal ‘The Barka-Darling River’, waarin de rivier blijft kronkelen en telkens weer een verrassende wending neemt.

 

In het verlengde van het album heeft de band ook een videoclip gedeeld: ‘We Resist’. De clip combineert ideeën voor protestacties, voorgesteld door fans van Midnight Oil uit de hele wereld, met archiefbeelden van soortgelijke acties die de band in de loop der jaren zelf heeft opgezet.

 

De band heeft aangekondigd dat dit hun allerlaatste concerttournee wordt, maar de leden hebben meteen ook duidelijk gezegd dat dit niet betekent dat Midnight Oil er definitief mee ophoudt. In de komende jaren zullen de leden aan hun eigen projecten blijven werken. Ze blijven ook openstaan voor het idee om in de toekomst nieuwe muziek op te nemen en acties waarin zij geloven te steunen, maar dit wordt hun laatste tournee. Tijdens die tournee brengen ze nummers van Midnight Oil die echte klassiekers zijn geworden en ook enkele van hun urgente, nieuwe nummers.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events