GL-500x300_zwart

Matteo Bocelli

De veelgeprezen singer-songwriter Matteo Bocelli begint in september aan zijn allereerste headline tour en komt op zaterdag 7 oktober 2023 naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen!

Praktisch

Matteo Bocelli

De veelgeprezen singer-songwriter Matteo Bocelli begint in september aan zijn allereerste headline tour en komt op zaterdag 7 oktober 2023 naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen!

Praktisch

© Mattia Guolo

Informatie

Een groot deel van de wereld hoorde voor het eerst singer-songwriter Matteo’s vloeiende stem en verfijnde pianospel op “Fall on Me“, het Engels/Italiaanse duet dat hij in 2018 meeschreef  voor Andrea Bocelli’s succesvolle album . Het nummer, dat ook als soundtrack diende voor Disney’s “De Notenkraker en de Vier Koninkrijken”, heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen streams bereikt. Het duo bracht “Fall on Me” live in Madison Square Garden, tijdens de Hollywood Bowl en verschillende televisieprogramma’s waaronder “Dancing with the Stars”, Colbert, “Good Morning America”, “The Royal Variety Performance” en “Strictly Come Dancing“.

Een krachtige introductie, maar Matteo’s muzikale reis begon al veel eerder, toen hij nog een kind was. Op zijn zesde leerde hij piano spelen en als tiener werd zijn passie voor muziek minstens even groot als zijn liefde voor sport. Op zijn 18e maakte hij zijn debuut op het podium door Verdi te zingen in het Colosseum in Rome. Matteo heeft zijn hele leven gewerkt om het vak onder de knie te krijgen maar de melodieën die tevoorschijn komen telkens wanneer de jongeman zijn mond opent, voelen zo natuurlijk aan dat niet alleen verklaard kan worden door een klassieke opleiding: Hij zingt met een zuivere expressie die aangeboren lijkt, met charisma en helderheid van doel.

Sinds hij getekend heeft bij Capitol Records, bracht Matteo een reeks emotioneel geladen singles uit waaronder “Tempo“, dat werd gebruikt voor de Europese/UK reclamecampagne voor de ‘Fiat New 500 La Prima by Bocelli’ en dat de opvolger is van “Until She’s Gone“, zijn duet met Latin superster Sebastián Yatra. Matteo, die ook vloeiend Spaans spreekt, bracht de track bovendien uit in verschillende talen – Tu Luz Quedó (Spaans) en Un Attimo Di Te (Italiaans). Andere nummers zijn “Close“, “Dime/Dimmi” en zijn toepasselijk getitelde debuutsingle “Solo“, die tot nu toe wereldwijd meer dan zeven miljoen streams heeft. Je moet deze artiest echt op je radar hebben,” zei Euphoria Magazine na het uitbrengen van deze single.

Daarnaast werkte hij ook samen met de GRAMMY®-genomineerde, multi-Platina componist/producer/muzikant Tom Holkenborg aan “Cautionary Tale” voor Three Thousand Years of Longing, de film uit 2022 wat tevens Matteo zijn speelfilmdebuut was. Onlangs nam hij bovendien ook de hoofsoundtrack  op – “Anime Imperfette” – voor de nummer 1 Netflix-serie “Scratch.”

Matteo wordt beschouwd als één van de meest veelbelovende opkomende zangers in de internationale popscene en heeft zojuist zijn eerste headline tour aangekondigd.  Gedurende 30 dagen zal hij door 12 landen trekken, waaronder ook België: Op zaterdag 7 oktober 2023 komt hij naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor een uniek concert!

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events