GL-500x300_zwart

Michael Flatley’s Lord Of The Dance

LORD OF THE DANCE
VIERT 25 JAAR STAANDE OVATIES
MET EEN EUROPESE TOUR IN NOVEMBER 2022

Michael Flatley maakte vandaag bekend dat hij 25 jaar Lord of the Dance weer tot leven brengt met een Europese tour in 2021 en 2022.  En hij komt ook naar België van 15 tem 24 november 2022.

Praktisch

15 / 11

Capitole
Gent
testNote

16 / 11

Capitole
Gent

17 / 11

Lotto Arena
Antwerpen

19 / 11

TRIXXO Theater
Hasselt

20 / 11

TRIXXO Theater
Hasselt

22 / 11

Le Forum
Luik

24 / 12

ING Arena
Brussel

Informatie

Het begon allemaal met Michael Flatleys droom om het grootste Ierse dansspektakel ter wereld te creëren. Zijn ambitie leidde tot een voorstelling die tijdens het Eurovisiesongfestival van 1994 de belangstelling van de hele wereld trok. Dit groeide uiteindelijk in 1996 uit tot Lord of the Dance, de bekroning van Flatleys overtuiging: “Niets is onmogelijk. Volg je dromen.” 

Sinds de première in Dublin in 1996 was Lord Of The Dance van Michael Flatley te zien in meer dan 1.000 zalen wereldwijd, en woonden meer dan 60 miljoen mensen in 60 verschillende landen op alle continenten de voorstelling bij. Dit maakt de dansproductie tot een van de meest succesvolle ter wereld. 

 De show gaat naar aanleiding van het 25-jarig bestaan in 2022 nog een stap verder. De fans kunnen zich verwachten aan nieuwe ensceneringen, kostuums en choreografieën, en de allernieuwste technologie voor speciale lichteffecten.

Lord of the Dance blijft ongeëvenaarde lofbetuigingen ontvangen en breekt wereldwijd nog steeds records. De voorstelling van Michael Flatley bezorgde Ierse dans niet alleen een plek op het wereldtoneel, maar tilde de kunst van Ierse dans naar een hoger niveau. Deze verwierf overal ter wereld ongeziene erkenning en veroverde een plaats in de harten van miljoenen mensen.

Lord of the Dance maakte indruk op toeschouwers over de hele wereld met een unieke combinatie van krachtige Ierse dans, originele muziek, boeiende verhaallijnen en sensualiteit. Het populaire dansspektakel overstijgt cultuur en taal, en raakt de ziel met verbluffende luchtsprongen, ongeëvenaard precisiewerk en geavanceerde theatereffecten.

Het spektakel heeft zijn succes grotendeels te danken aan het feit dat het iedereen aanspreekt, zonder onderscheid in leeftijd, gender en culturele diversiteit. Door deze tijdloze en universele uitstraling is Lord of the Dance een modern wereldwonder, een mythe en een levende legende geworden.

Tijdens het spektakel zijn 40 van de beste jonge dansers te zien, geregisseerd door Michael Flatley en met nieuwe muziek van componist Gerard Fahy. Deze recentste show combineert traditionele hoogtepunten met opwindende nieuwe muziek en dans.

Ik kijk er enorm naar uit de oorspronkelijke Lord of the Dance weer naar theaterzalen in Europa te brengen in 2022. Ik heb het gevoel dat dit de belangrijkste tournee is in ons 25-jarige bestaan! Het weer openstellen van de artistieke wereld is essentieel. Ik hoop dat de tournee kan helpen om iedereen op te vrolijken en weer te doen lachen…

Kijk en ontdek

Play Video
Play Video

Gerelateerde events

Sign up

Blijf op de hoogte van het laatste concertnieuws en pre-sale kansen.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.