GL-500x300_zwart

Kid Francescoli

KID FRANCESCOLI, leider van de French Riviera Touch, is terug met het schitterende album SUNSET BLUE en komt op 14 oktober naar de AB Brussel in het kader van zijn tweede wereldtournee!

Praktisch

Kid Francescoli
Kid Francescoli

Kid Francescoli

KID FRANCESCOLI, leider van de French Riviera Touch, is terug met het schitterende album SUNSET BLUE en komt op 14 oktober naar de AB Brussel in het kader van zijn tweede wereldtournee!

Praktisch

Informatie

Na een eerste uitverkochte wereldtournee (met meer dan 200 concerten in Europa, de VS, Azië…) en succesvolle hits als Nopalitos, Blow Up of Moon (intussen een diamanten plaat, met meer dan 150 miljoen streams), staat de uit Marseille afkomstige producer en multi-instrumentalist Mathieu Hocine te popelen om zijn meest geslaagde LP ooit te delen: SUNSET BLUE, dat uitkomt op 22 september 2023.

Aan de hand van elegante pop melodieën, brengt hij met deze collectie soulvolle songs een eer aan zijn mediterrane roots. Met dit meest recente succes en de creatie van zijn eerste originele soundtrack AZURO, vestigt hij zicht als één van de beste Franse songwriters van zijn generatie, met een uniek kenmerkend geluid. SUNSET BLUE is een instant-crush album: Glashelder, sterk, persoonlijk en tegelijk universeel. Het is een moment van puur genot, een rustgevende manier om aan de werkelijkheid te ontsnappen.

Voor de allereerste keer brengt Kid Francescoli een eerbetoon aan zijn gemengde afkomst door zin samenwerking met wereldberoemde luit- en mandolinespeler Hakim Hamadouche (Rachid Taha, Patti Smith, Brian Eno, Tricky…), die Algerijnse patronen toevoegde aan de inleidende nummers Drift in Blue en The Morning After.

Zijn vriend French 79 co-produceerde het album, terwijl de Amerikaanse rapper Bamby H2O zorgt voot NYC swag (op Sweet & Sour), Stan Neff (Polo & Pan, Kungs, Christine and the Queens…) zorgde dan weer voor de mix en Alex Gopher (Daft Punk, The Blaze, Bon Entendeur…) voor een laatste magische toets toe bij de mastering van het album. Ten slotte vervolledigt ook Nicolas Despis (bekend van zijn werk met Etienne Daho, Hoshi, Juliette Armanet… en vele beroemde Franse rappers) dit dream-team.

Dankzij deze vijf-sterren cast heeft Kid Francescoli zijn persoonlijke heilige graal bereikt: Het orchesteren van een geweldig 21e eeuws popmuziek album. SUNSET BLUE is een nieuw keerpunt tussen organisch en elektronisch, zowel een mediterrane reis als een Californische droom, een brug tussen Ennio Morriconne en moderne elektronische muziek.

Kid Francescoli begint binnenkort aan zijn volgende wereldtournee: Mis zijn komst naar de AB in Brussel op 14 oktober niet voor een onvergetelijke avond!

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events