GL-500x300_zwart

Juanes

VOOR DE EERSTE KEER IN MEER DAN 10 JAAR KOMT JUANES OP 14 SEPTEMBER 2023 TERUG NAAR BRUSSEL VOOR EEN UNIEK CONCERT IN HET KONINKLIJK CIRCUS !

Praktisch

Juanes by Mario Alzatee
Juanes by Mario Alzatee

Juanes

VOOR DE EERSTE KEER IN MEER DAN 10 JAAR KOMT JUANES OP 14 SEPTEMBER 2023 TERUG NAAR BRUSSEL VOOR EEN UNIEK CONCERT IN HET KONINKLIJK CIRCUS !

Praktisch

Juanes by Mario Alzatee
© Mario Alzatee

Informatie

De Colombiaanse artiest en internationale superster JUANES begint binnenkort aan een prestigieuze tournee door Europa en op 14 september 2023 komt hij naar het Koninklijk Circus in Brussel! Het wordt een uniek concert met zijn grootste hits én nummers van zijn aankomende nieuwe album.

Juanes, geboren en getogen in Medellín, Colombia, is onbetwistbaar de belangrijkste Latin Rock-ambassadeur en voorvechter van sociale verandering. Door TIME geprezen als “één van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld”, is Juanes de enige artiest met 2 Billboard’s “Top-5 Latin Pop Songs of All-Time”, 12 nummer-1 singles in de V.S., tientallen baanbrekende Spaanse televisie optredens en maar liefst 27 GRAMMY & Latin Grammy Awards (van een recordaantal van 45 nominaties voor een solo artiest) op zijn naam. Juanes staat bekend om zijn kenmerkende geluid dat rock & popmuziek combineert met doordachte, gelaagde songwriting, met een eerbied voor traditionele folk en andere inheemse ritmes uit Colombia en Latijns-Amerika, en heeft wereldwijd intussen miljoenen platen verkocht.

Op zijn in 2021 verschenen tiende album “ORIGEN” en de bijbehorende documentaire, keert Juanes terug naar zijn gitaar-gedreven rock roots en deelt hij een collectie nummers waarmee hij enkele van de belangrijkste liedjes en artiesten die zijn eigen vroege muzikale visie vormden, opnieuw tot leven brengt. Bij de release werd Origen door Rolling Stone geprezen als “Een meesterwerk… een voortreffelijk album dat verder gaat dan puur liedjes, maar pure genialiteit”. Het album won zowel de LATIN GRAMMY voor “Best Pop-Rock Album” als de GRAMMY award voor “Best Latin Rock or Alternative Album”.

Vandaag de dag is Juanes begonnen aan een nieuw creatief tijdperk met het uitbrengen van zijn eerste nieuwe muziek in meer dan drie jaar, waarbij hij de terugkeer naar zijn elektrische gitaarrock combineert met zijn geprezen vaardigheden als fervente songwriter.

De eerste uiting van dit nieuwe werk is te vinden in het nummer “AMORES PROHIBIDOS“, en is een verleidelijke muzikale mix van Colombiaanse Cumbia, electro rock/funk ritmes met klassieke gitaarriffs die rechtstreeks afkomstig zijn uit de de vroege rock n roll-periode.  Het nummer stond al snel meerdere weken op nummer 1 in de Monitor Latino’s General Radio Airplay Chart in Mexico en werd geprezen door de New York Times. Met de release van “GRIS” volgde al snel een persoonlijker nummer, geboren uit een door Radiohead beïnvloede minimalistische muziekstijl.

Deze afgelopen periode van muziek schrijven en opnemen – met aandacht voor poëzie en verdere vocale coaching – luidt een nieuw creatief hoogtepunt in voor de Colombiaanse superster, en hij kijkt al uit naar de release van zijn nieuwe album, dat in het late voorjaar zal verschijnen.

Mis zijn langverwachte terugkeer naar België niet, op 14 september in het Cirque Royal in Brussel!

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events