GL-500x300_zwart

Il Volo

IL VOLO en België, het leest als een waar liefdesverhaal!
In 2011 stonden ze hier voor een eerste keer met twee uitverkochte concerten in het Koninklijk Circus in Brussel en de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.
Daarna speelden ze talloze uitverkochte concerten, met in 2017 als kers op de taart een prachtig en zo goed als volgepakt concert in Vorst Nationaal!
Zes jaar later keren Piero, Ignazio en Gianluca eindelijk terug met een “Best of” concert, waarbij al hun grootste hits de revue zullen passeren!

Praktisch

Bekijk hieronder alle data 

Il Volo

Praktisch

06 / 10

Rockhal
Luxemburg

07 / 10

Vorst Nationaal
Brussel

Informatie

Piero Barone, Ignazio Boschetto en Gianluca Ginoble waren in 2009 nog nobele onbekenden toen ze elk apart deelnamen aan de talentenjacht “Ti lascio una canzone”, op de Italiaanse tv-zender RAI 1. Hun talent werd al snel opgemerkt door Michele Torpedine, de manager die de carrières lanceerde van Andrea Bocelli, Zucchero, Giorgia en Biagio Antonacci. Torpedine wilde samen met en voor het drietal werken aan een internationaal artistiek avontuur, gedragen door hun buitengewone stemtalenten, individueel en als trio. In zeer korte tijd werden ze de eerste Italiaanse artiesten ooit die een contract kregen van een groot Amerikaans platenlabel, Geffen Records.

Hun titelloze debuutplaat, “Il Volo” (2010), ging platina en haalde zelfs de US Billboard Top Ten. De groep mocht zijn opwachting maken op grote Europese en Amerikaanse televisieprogramma’s, waaronder The Tonight Show, American Idol, Good Morning America, The Today Show, het Duitse Wetten, dass..? en de MDA Labor DAY Telethon met Jerry Lewis, en was samen met Unicef aanwezig op het Filmfestival van Venetië, in steun van kinderen in de Hoorn van Afrika. In 2014 sleepten ze op de Latin Billboard Awards in Miami de prijs “Latin Pop Albums Artist of the Year, Duo or Group” in de wacht.

Nadat ze in 2015 werden uitgeroepen tot de overwinnaars van het Festival van San Remo, werden ze echt helemaal onstuitbaar: ze haalden nummer 1 op iTunes met hun EP, single en bijbehorende video (die online een recordaantal keer werd bekeken). Met “Sanremo Grande Amore” en “Grande Amore” haalden ze de top van de FIMI/GfK-hitlijsten, en de platen haalden respectievelijk dubbel platina en platina. Il Volo vertegenwoordigde Italië op het Eurovisiesongfestival 2015 en het Europese publiek ging helemaal overstag: ze kregen de hoogste score in de televoting. Die populariteit vertaalde zich daarna ook in de verkoopcijfers van single “Grande Amore” en album “Sanremo Grande Amore”, die in de Eurovisielanden meteen naar nummer 1 stegen in de iTunes-charts.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events