GL-500x300_zwart

Enrico Brignano

Praktisch

De Italiaanse stand-up comedian Enrico Brignano komt op 14 april naar La Cigale in Parijs en op 17 april naar La Madeleine in Brussel!

Bekijk hieronder alle data 

Praktisch

14 / 04

La Cigale
Parijs

17 / 04

La Madeleine
Brussel

Informatie

Na het grote succes van zijn tour met meer dan 30 uitverkochte shows doorheen Italië, heeft de Italiaanse acteur en stand-up comedian Enrico Brignano nieuwe data aangekondigd voor zijn show ‘Ma… diamoci del tu!’, waaronder ook in België en Frankrijk: op 14 april in La Cigale te Parijs en 17 april in La Madeleine te Brussel! 

Enrico Brignano beschrijft zijn show ‘Ma…diamoci del tu’ als volgt: Het is tegenwoordig heel gewoon om elkaar informeel met ‘jij’ aan te spreken, en de beleefdheidsvorm ‘u’ lijkt wel archaïsch en ouderwets. Wanneer een callcenter je bijvoorbeeld belt om je telefoontarief te bespreken, of om voor te stellen de erfenis van je oma te investeren in cryptocurrencies, wordt geprobeerd om formeel te klinken, waarschijnlijk om het moeilijker te maken hen af te wimpelen. De beleefde manier is bureaucratisch, het wordt gebruikt in formele situaties, maar de directe vorm die ervoor in de plaats komt lijkt leeg. Het suggereert niet dat echte vertrouwen, die vertrouwdheid die ik bedoel. Daarom begin ik deze show door informeel te zijn tegen mijn publiek: Ik wil een vertrouwen creëren dat niet oppervlakkig is, maar substantieel. En ik ben een man van inhoud, dat kan je zien door alleen maar naar me te kijken! Ik heb ook een ‘maar’ toegevoegd aan de showtitel met de bedoeling alles op zijn kop te zetten en sociale, economische of leeftijdsgebonden afstanden op te heffen…

Enrico zal  in de show praten over ongepubliceerde aspecten van zijn beroep en een persoonlijk verhaal vertellen dat een paradigma wordt voor iedereen…Voor het eerst ooit heeft hij besloten om te vertellen over teleurstellingen, een valse start, alle ‘nee’s’ die hij te horen heeft gekregen in zijn professionele leven én daarbuiten. Natuurlijk altijd met een glimlach en zonder zichzelf al te serieus te nemen, maar onderstrepend hoe alles nodig is in het leven, hoe zelfs een afwijzing ons kan sterken en ons kan maken tot wie we nu zijn.

Bijgestaan op het podium door maestro Andrea Perrozzi, speelt hij zijn rol met de medewerking van Pasquale Bertucci en Michele Marra. “Het zijn twee irritante maar onschatbare personen. Als ik bij hen ben, dan praat ik; als ze me alleen laten op het podium, dan praat ik nog steeds. Tja, ik heb veel te vertellen en soms zelfs te klagen.” “Brignano, weet je niet dat klagen typisch is voor oudere mensen?” zeggen ze dan.”Natuurlijk weet ik dat. Maar ondertussen praat je gewoon informeel tegen me, en noem je me bij mijn naam !”

Zij die deze show niet willen missen, kunnen vanaf woensdag 10 januari om 14u tickets kopen via www.gracialive.be.  

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

Lil Tjay

Lil Tjay

Bob Dylan

Bob Dylan

Judeline

Judeline