GL-500x300_zwart

Dulce Pontes

Dulce Pontes op 12 november 2022 live in La Madeleine, Brussel

Al 30 jaar lang is Dulce Pontes een van de opvallendste Fado-stemmen.

 Op 12 november 2022 zal de Portugese zangeres dit demonstreren in La Madeleine! 

Praktisch

10 / 11

La Cigale
Parijs

12 / 11

La Madeleine
Brussel

Informatie

Haar hit “Cançao do Mar”, dat bekend werd in 1993, is nog steeds dé publieksfavoriet tijdens haar concerten. Dankzij dit lied werd Dulce bekroond tot de vernieuwer van fado en nam deze status over van de fantastische Amalia Rodrigues.

Haar artistieke kwaliteiten, klassieke training en culturele bezorgdheden maakten van Dulce Pontes een rusteloze reiziger om zo samenwerkingen met de grootste artiesten ter wereld te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met Ennio Morricone in 2003, wat leidde tot de geboorte van het album “Focus” met een verkoop van 300.000 exemplaren en verschillende wereldtournees. In al deze jaren behield zij een sterke band met het Italiaanse genie, tot zijn jammerlijke overlijden. Toch zal er altijd een speciaal plekje in haar shows gereserveerd zijn voor de nummers die zij met Ennio realiseerde, zoals “Cinema Paradiso”.

Naast het brengen van haar grootste hits en haar bekende nummers die ze samen met Morricone heeft uitgebracht, zal het concert in La Madeleine ons ook meevoeren naar Brazilië. Dulce zal ons de liedjes vol kracht, dans en sensualiteit van de Braziliaanse ster Elis Regina, die in de jaren 80 vroegtijdig stierf, laten herontdekken. Dulce Pontes zal tijdens haar concerten een eerbetoon bieden aan Elis’ stem en ongelooflijke persoonlijkheid, wat nooit eerder iemand heeft gedaan.

Begeleid door Yelsy Heredia (Cuba, contrabas, de beste van zijn generatie, voormalige vaste begeleider van Chucho Valdés), Luis Guerreiro (Portugese gitaar, voormalige vaste medewerker van andere Portugese sterren zoals Mariza) en Sergio Fernandez (piano, Cuba) trekt ze alvast op tournee met muzikanten van wereldniveau!

Op 12 november 2022 kan je van deze halve wereldreis genieten in La Madeleine, Brussel.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events