GL-500x300_zwart

Bomba Estéreo

Support: OY

Bomba Estéreo werd in 2006 in Colombia opgericht door muzikant Simón Mejía en zangeres Li Saumet. Samen creëerden ze een uniek project dat één van de meest aantrekkelijke muziekgroepen ter wereld zou worden. 

Praktisch

Informatie

De groep heeft sinds zijn ontstaan al over de hele wereld getourd, waarbij ze op enkele van de belangrijkste muziekfestivals, clubs en podia speelden en miljoenen mensen aantrokken met hun eclectische avant-garde mix van elektronische en Caribische geluiden.

Bomba Estéreo werd maar liefst drie keer genomineerd voor The GRAMMY’s, waarvan tweemaal voor hun albums ‘Amanecer’ en ‘Ayo’, en eerder dit jaar nog voor hun nieuwste album ‘Deja’. Daarnaast werd de band ook genomineerd voor zes Latin GRAMMY’s, waar het in 2015 optrad met ‘Fiesta’ tijdens de hoofdshow van de ceremonie met Hollywood-ster Will Smith. In 2017 tourde Bomba Estéreo als support act samen met Arcade Fire tijdens hun ‘Everything Now World Tour’, waarbij ze samen 13 shows speelden in Europa, de VS en Latijns-Amerika. Bovendien bereikte de band in 2018 de wereldwijde Top 500 van meest beluisterde nummers op Spotify.

In 2021 heeft de band zijn laatste album “Deja” uitgebracht. Het door de natuur geïnspireerde album werd opgesplitst in vier verschillende momenten, volgens de natuurelementen “Agua” (water), “Aire” (lucht), “Tierra” (aarde), “Fuego” (vuur) en werd genomineerd voor ‘Best Latin Rock of Alternative Album’ op de 2022 Grammy Awards.

Op  16 november 2022 staat deze Colombiaanse groep in de Ancienne Belgique in Brussel!

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events