GL-500x300_zwart

Bird on The Wire: The Songs of Leonard Cohen

 
Bird On The Wire, een gezamenlijke interpretatie van The Leonard Cohen Songbook door zangeres Pauline Scanlon, Galway-band The Whileaways en hun band of joy, komt na een succesvolle tour in Engeland op 21 november 2022 naar La Madeleine in Brussel!

Praktisch

Informatie

Bird On The Wire is een unieke combinatie van geweldige zangers die elk hun eigen interpretatie brengen van de wonderbaarlijk rijke muziek en teksten van de iconische Leonard Cohen. Ze leiden een meesterlijk ensemble met onder meer Will Merrigan (bas), Dave Clancy (toetsen) en Eamon Murray (drums), met weelderige strijkersarrangementen die de uitvoering op een elegante manier tot leven brengen.

Pauline Scanlon bracht reeds meer dan tien jaar geleden de Ierse muziekscene in vervoering met haar verbluffende debuutalbum ‘Red Color Sun’. Als soloartieste en als lid van vocaal duo ‘LUMIERE’ heeft Scanlon al een publiek van over de hele wereld in vervoering gebracht met haar kenmerkende delicate intensiteit. Ze heeft al opgetreden en muziek opgenomen met een breed scala aan artiesten, waaronder Damien Dempsey, Sinéad O’Connor en John Spillane, en is bovendien lid van verschillende spraakmakende groepen waaronder het Atlantic Arc Orchestra van Dónal Lunny. Scanlon presenteerde de afgelopen jaren ook verschillende muziek-gerelateerde televisieprogramma’s voor zowel de BBC als TG4, en bracht in 2016 haar nieuwste album ‘Gossamer’ uit, wat lovende kritieken kreeg.

The Whileaways zijn drie onmiskenbare krachten in de Ierse muziekscène: Noelie McDonnell, Noriana Kennedy en Nicola Joyce brengen samen een betoverende combinatie van harmonieën, tradities en prachtige originele liedjes. Ze brachten drie veelgeprezen albums uit, toerden over de hele wereld en werden genomineerd voor ‘Beste Groep’ en ‘Beste Album’ op de RTÉ Folk Awards. De band kreeg reeds lovende kritieken, onder andere van The Irish Echo die hun sound zelfs ‘perfecte eenvoud’ noemde, en van ‘Hot Press’, die het trio als ‘enkele van de beste zangers van het land’ omschreef.

Bird On The Wire brengt deze ervaren zangers samen op het podium, waar ze een emotioneel geladen sfeer creëren die versterkt wordt door prachtige belichting en regie. Met hun show hebben ze zowel fans in Engeland als Ierland al meermaals omver geblazen.

Gerelateerde Events