Måneskin

Måneskin

OP 19 FEBRUARI 2019 IN LA MADELEINE IN BRUSSEL

NA EEN TOURNEE DOORHEEN DE GROOTSTE ITALIAANSE ZALEN, KONDIGT DE GROEP ZIJN EERSTE EUROPESE TOURNEE AAN 

De Italiaanse groep Måneskin telt vier leden tussen 17 en 19 jaar oud: Damiano (zang), Victoria (basgitaar), Thomas (gitaar) en Ethan (drums). Hun sound is gekenmerkt door verschillende muzikale invloeden. Het is een mix van rock, rap/hiphop, reggae, funky en pop, die mooi in elkaar overvloeien dankzij de soulvolle stem van frontman Damiano.

Måneskin bracht net een nieuw album uit op 26 oktober 2018, IL BALLO DELLA VITA, dat met 4 singles in de top tien op nummer 1 van de Italiaanse FIMI/Gfk-hitlijsten binnenkwam, in minder dan een week tijd een gouden plaat in de wacht sleepte! Na de start van de herfsttournee met 15 uitverkochte concerten in de belangrijkste Italiaanse zalen, kondigt de groep vandaag zijn eerste Europese tournee aan. Vanaf februari 2019 zullen ze podia aandoen in Spanje, Zwitserland, Frankrijk, België, Engeland en Duitsland.

Tijdens de liveshows van X-Factor 11 vielen de artiesten op en ze raakten het publiek met hun ongelooflijke podiumprésence, die gezien hun jonge leeftijd uitmuntend was. Chosen, hun eerste single, die tijdens de show werd voorgesteld, werd miljoenen keren gestreamd en bekeken, en sleepte dubbel platina in de wacht. In een paar uur tijd gingen letterlijk alle tickets de deur uit voor de 21 data van Måneskins eerste tournee (februari/april 2018) in een productie van Vivo Concerti. Op 23 maart bracht de groep de nieuwe single Morirò da Re uit (dubbel platina), gevolgd door Torna a casa (eveneens platina). De songs kondigden het nieuwe album Il ballo della vita aan, dat uitkwam op 26 oktober 2018, na een week al een gouden plaat in de wacht sleepte.

Måneskin maakte al zijn opwachting in Europa in juni 2018 met twee liveconcerten op een aantal van de grootste internationale muziekfestivals: het Hurricane Festival in Scheeßel (Duitsland) en O Son Do Camiño in Santiago de Compostela (Spanje), in het gezelschap van andere internationale artiesten als Jamiroquai, Lenny Kravitz, Martin Garrix, The Killers en Franz Ferdinand. Bovendien stond de groep in september van dit jaar op het programma bij Milano Rocks, als voorprogramma van Imagine Dragons. Het werd een onvergetelijke performance in de gietende regen voor 60.000 mensen!

Tickets voor het concert van Måneskin gaan in verkoop via www.gracialive.be, www.ticketmaster.be, www.fnactickets.be en in alle Fnac verkooppunten.

De organisator wijst elke vorm van aansprakelijkheid af wanneer er tickets worden gekocht buiten de officiële ticketdiensten om die niet in onze officiële persberichten zijn vermeld.