ENGELBERT HUMPERDINCK

ENGELBERT HUMPERDINCK

Dit evenement is afgelopen

Al bijna 50 jaar staat “the King of Romance” op de planken!

Meer dan 150 miljoen albums heeft de Brit wereldwijd verkocht. Nochtans startte hij zijn carrière zeer bescheiden als imitator van Jerry Lewis onder de artiestennaam Gerry Dorsey.
In 1965 besluit hij het over een andere boeg te gooien. Hij neemt de manager van Tom Jones onder de arm,doopt zichzelf Engelbert Humperdinck en tekent een platendeal. Het levert hem in eerste instantie succes op in ….België.

Hij treedt in 1966 in Knokke en Mechelen op en neemt vervolgens een muziekclip in Zeebrugge op. In 1967 betekent de single “Release Me” de grote doorbraak, 56 weken lang staat de single overal in de hitlijsten, Engelbert houdt zelfs “Strawberry Fields” van The Beatles van de top!

Als “stijlvol performer” verovert Humperdinck zijn plaats naast Frank Sinatra ,Elvis Presley en Tom Jones met 4 Grammynominaties, een Golden Globe als “Entertainer van het Jaar”(1988), 64 gouden, 24 platina albums alsook een ster op de Hollywood Walk of Fame .

Uiteraard zal Engelbert tijdens beide concerten zijn allergrootste klassiekers opvoeren ; o.a. “Release me”, “After the Lovin”,”The Last Waltz” en  “A Man without Love” zullen niet ontbreken.

Een avond met een levende legende die U niet mag missen!