Met groot gemak gooit dit Colombiaanse combo traditionele Zuid-Amerikaanse stijlen als cumbia en champeta in de mix met hiphop, dubstep en elektronica.

De oprichters en tevens charismatische zangeres Li Saumet en grafisch artiest – toetsenist Simon Mejía zijn zonder twijfel de invloedrijkste Colombianen van hun generatie.

Simon Mejía richtte Bomba op als een artistiek project waarvoor hij MC Li Saumet uitnodigde om samen te werken aan zijn eerste album Vol. 1.

Deze samenwerking smaakte naar meer en het project evolueerde naar een heuse band. Al snel verschenen een tweede en derde en vierde album: Estalla / Blow Up, Elegancia Tropical en Amanecer. Met onder andere hun hit en ‘Plaat van het Jaar’ Fuego, belandde Bomba Estéreo internationaal op de kaart en veroverden ze de contintenten Amerika, Azië, Europa en Afrika. Toen Will Smith in 2015 in Columbia het nummer Fiesta hoorde, wilde de Fresh Prince meteen met de groep samenwerken en samen brachten ze een remix van het nummer uit.

Ons land mocht in 2011 op Dour en in 2012 tijdens Couleur Café al eens proeven van hun zwoele Latin-Cumbia synth en bass beats die Bomba Estéreo zo meesterlijk samenbrengt.

Dit jaar namen ze het publiek van Pink Pop mee in hun Zuid-Amerikaanse vibe.

Op 3 september zetten ze La Madeleine in vuur en vlam. Verwacht je aan een gegarandeerd heet feestje!