GL-500x300_zwart

Morad

Na zijn succesvol en razendsnel uitverkocht concert in ons land in 2023, keert de Spaanse rap-sensatie MORAD in 2025 terug met zijn gloednieuwe Eurotour 2025: Op vrijdag 7 februari zal hij het podium betreden in de ING Arena in Brussel voor zijn grootste concert in België tot nu toe!

Praktisch

Morad

Na zijn succesvol en razendsnel uitverkocht concert in ons land in 2023, keert de Spaanse rap-sensatie MORAD in 2025 terug met zijn gloednieuwe Eurotour 2025: Op vrijdag 7 februari zal hij het podium betreden in de ING Arena in Brussel voor zijn grootste concert in België tot nu toe!

Praktisch

Informatie

In maart 2019 lanceerde Morad met zijn tweede single, “Un cuento“, onbedoeld een self-fulfilling prophecy. Sindsdien zijn er namelijk ongelooflijke dingen gebeurd voor Morad, het muzikaal fenomeen dat alle ongeschreven regels tegenspreekt over welk pad net leidt naar succes in de hedendaagse muziekindustrie. In tijden van getrainde algoritmen en opdringerige marketingcampagnes, is de triomf van dit jonge talent uit het Spaanse ‘L’Hospitalet de Llobregat’ een triomf van de waarheid: Het geheim achter zijn soepele flow waarmee hij van drill naar trap en van klassieke rap naar UK garage springt, is namelijk dat er geen geheim voor is.

Zonder de steun van een platenlabel en zonder op de radio gedraaid te worden, heeft Morad op een autonome en organische manier de hitlijsten weten te infiltreren als één van de meest beluisterde artiesten van het land. Getuige hiervan zijn de 100 miljoen views die hij in 2020 vergaarde met hymnes als “Motorola“, “Normal” of “Yo no voy“. In 2021  overtrof hij opnieuw alle verwachtingen met de gouden platen “Cómo están?”,Soñar” en “Cuando ella sale“, waardoor zijn maandelijkse luisteraars op Spotify stegen tot maar liefst 6.7 M, en met succesvolle samenwerkingen met o.a. de Puerto Ricaanse sterren Ozuna en Eladio Carrión, de italianen Capo Plaza en Baby Gang avenals de Franse artiesten Lacrim, Rim’K, Naps en Jul.

Deze groeiende internationale bekendheid verklaart ook zijn MDLR Euro Tour in 2022, waarbij hij 14 Europese steden in 8 verschillende landen veroverde. Datzelfde jaar schreef hij ook geschiedenis met “Pelele” en zijn BZRP sessie, twee virale hits die hem tot de eerste Spaanse artiest hebben gemaakt die meer dan één dag de eerste twee posities op Spotify in Spanje bezette. De echte waarde van Morad is echter, naast deze opmerkzame cijfers, dat hij zich gepositioneerd heeft als dé verademing die de Spaanse urban scene nodig had zonder onderweg de connectie met zijn roots te verliezen. Een hele generatie voelt zich onmiddellijk verbonden met al zijn releases omdat hij met hen dezelfde codes deelt en ze elkaar als gelijken herkennen. De nieuwe realiteit waarin we vandaag de dag leven, vrààgt gewoonweg om een nieuw type ster zoals Morad.

Zijn langverwachte album “Reisertado” verscheen in 2023, werd het vierde beste Spaanse debuut in de geschiedenis van Spotify, en bereikte wereldwijd nummer 2 op het platform. Voor dit tweede studioalbum werkte Morad samen met artiesten zoals Ninho, Jul, Nicki Nicole, Eladio Carrión, ElGrandeToto, RVFV en Beny Jr. Het album behaalde 5 miljoen streams binnen de eerste 24 uur op Spotify en stonden in de top van albumlijsten in Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Italië en Spanje. In 2023 voltooide Morad zijn tweede Europese tour, met uitverkochte shows in steden als Lissabon (3800 mensen), Keulen (4000 mensen), Zürich (3500 mensen) en Milaan (3300 mensen). Ook verkocht hij tweemaal het Wizink Center in Madrid uit voor 24.000 toeschouwers tijdens de Red Bull SoundClash, samen met zijn vriend en collega Dellafuente.

Aan de horizon: na een zomer als headliner op geselecteerde festivals, staat MORAD op het punt zijn allereerste arenatour in Spanje te beginnen met vier exclusieve data – zijn enige solo-optredens tot 2025. Deze shows zullen leiden naar zijn derde en grootste Europese tour tot nu toe, inclusief een concert in België op vrijdag 7 februari 2025 in de ING Arena in Brussel!

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 27 september om 10 uur via www.gracialive.be.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

RYM

RYM

Bloodywood

Bloodywood

Kid Ink

Kid Ink